×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z pečeného česneku a dýně

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Polévka z pečeného česneku a dýně

Co budete potřebovat

2 kg muškátové dýně, přepůlené, semínka vydlabaná
1 cibule
1 palice česneku, stroužky oddělené
olivový olej
125 ml smetany na vaření
1 lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
sůl, pepř
opečené houstičky k podávání
hobliny parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem, přidejte přepůlenou cibuli a stroužky česneku, zastříkněte olejem a pečte padesát až pětapadesát minut, nebo dokud nezačne dýně chytat zlatavou barvu a nezměkne. Poté odřízněte dužinu dýně od slupky, nakrájejte ji na kostičky a spolu s oloupanou cibulí, vymačkanými stroužky česneku a 250 ml vody rozmixujte dohladka. Směs přendejte do hrnce, zahřejte a postupně vmíchejte dalších 500 ml vody, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s houstičkami a hoblinami parmazánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečeného česneku a dýně

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 5 (13)

Co budete potřebovat

2 kg muškátové dýně, přepůlené, semínka vydlabaná
1 cibule
1 palice česneku, stroužky oddělené
olivový olej
125 ml smetany na vaření
1 lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
sůl, pepř
opečené houstičky k podávání
hobliny parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem, přidejte přepůlenou cibuli a stroužky česneku, zastříkněte olejem a pečte padesát až pětapadesát minut, nebo dokud nezačne dýně chytat zlatavou barvu a nezměkne. Poté odřízněte dužinu dýně od slupky, nakrájejte ji na kostičky a spolu s oloupanou cibulí, vymačkanými stroužky česneku a 250 ml vody rozmixujte dohladka. Směs přendejte do hrnce, zahřejte a postupně vmíchejte dalších 500 ml vody, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s houstičkami a hoblinami parmazánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty