×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová...
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony

Polévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
6 stroužků česneku, prolisovaných
3 lžičky kari koření
¼ lžičky kurkumy
½ lžičky mletého kardamomu
½ lžičky mletého koriandru a sůl
2 pastináky, oloupané, na kostky
2 mrkve, očištěné, nakrájené na kostky
1 batát (sladký brambor), na nudličky
4 malé červené brambory, na nudličky
1 hrnek červené čočky
¼ hlávky kapusty, nasekané
citronová nebo limetová šťáva
čerstvý koriandr k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a na středním plameni nechte zesklovatět cibuli.
Přidejte zázvor, česnek a koření. Chvíli míchejte, pak přidejte kořenovou zeleninu, čočku a zalijte 2–2,5 litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 20 minut. Jakmile je čočka uvařená a zelenina měkká, vypněte plotýnku, přidejte nasekanou kapustu a promíchejte. Polévku dochuťte citronovou nebo limetovou šťávou a na talířích ozdobte koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z kořenové zeleniny s červenou čočkou

Polévka Snadné Česká Vaření Zimní polévky Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 5 (14)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
6 stroužků česneku, prolisovaných
3 lžičky kari koření
¼ lžičky kurkumy
½ lžičky mletého kardamomu
½ lžičky mletého koriandru a sůl
2 pastináky, oloupané, na kostky
2 mrkve, očištěné, nakrájené na kostky
1 batát (sladký brambor), na nudličky
4 malé červené brambory, na nudličky
1 hrnek červené čočky
¼ hlávky kapusty, nasekané
citronová nebo limetová šťáva
čerstvý koriandr k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a na středním plameni nechte zesklovatět cibuli.
Přidejte zázvor, česnek a koření. Chvíli míchejte, pak přidejte kořenovou zeleninu, čočku a zalijte 2–2,5 litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 20 minut. Jakmile je čočka uvařená a zelenina měkká, vypněte plotýnku, přidejte nasekanou kapustu a promíchejte. Polévku dochuťte citronovou nebo limetovou šťávou a na talířích ozdobte koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony

Inspirujte se podobnými recepty