Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Ve velkém, nejlépe litinovém hrnci rozpalte olivový olej, vsypte cibuli, česnek, zázvor, kmín a kari a opékejte asi 10 minut, vařečkou ze dna a boků odškrabujte přípečky. Snižte plamen a do hrnce přidejte rajčata a opékejte dalších 5 minut. Přidejte čočku, vlijte vývar a rovněž 1 litr vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Vařte asi 20–30 minut nebo dokud čočka nezměkne. Podle chuti osolte a opepřete a nechte polévku asi 10 minut stát.
Mezitím udělejte křupavý zázvor. Rozpalte arašídový olej a postupně na něm opečte nudličky zázvoru dokřupava. Opékejte je po částech, aby se na pánvi nepřekrývaly, a pak nechte vždy okapat na ubrousku.
Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji. Zahřejte ji a poté rozdělte do talířů nebo misek. Ozdobte jogurtem a navrch dejte opečený zázvor.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Ve velkém, nejlépe litinovém hrnci rozpalte olivový olej, vsypte cibuli, česnek, zázvor, kmín a kari a opékejte asi 10 minut, vařečkou ze dna a boků odškrabujte přípečky. Snižte plamen a do hrnce přidejte rajčata a opékejte dalších 5 minut. Přidejte čočku, vlijte vývar a rovněž 1 litr vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Vařte asi 20–30 minut nebo dokud čočka nezměkne. Podle chuti osolte a opepřete a nechte polévku asi 10 minut stát.
Mezitím udělejte křupavý zázvor. Rozpalte arašídový olej a postupně na něm opečte nudličky zázvoru dokřupava. Opékejte je po částech, aby se na pánvi nepřekrývaly, a pak nechte vždy okapat na ubrousku.
Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji. Zahřejte ji a poté rozdělte do talířů nebo misek. Ozdobte jogurtem a navrch dejte opečený zázvor.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio