×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z batátů s opečenou cizrnou
60 minut , Polévka , Snadné ,

Polévka z batátů s opečenou cizrnou

Co budu potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
3 šalotky, nakrájené najemno
2 stroužky česneku, rozdrcené
15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného
75 g červené kari pasty
750 g batátů, oloupaných a pokrájených
1 litr vody nebo drůbežího vývaru
400 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetkové šťávy
Na opečenou cizrnu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 konzerva cizrny, okapaná, propláchnutá a osušená
sůl, pepř
Na ozdobu
hrst rukoly

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm 3–4 minuty opékat šalotku a česnek. Přidejte zázvor a kari pastu a ještě 2 minuty opékejte. Pak vsypte batáty, přilijte vodu nebo vývar, kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, přiveďte k varu a vařte 10–15 minut, až brambory změknou. Mezitím připravte cizrnu. V pánvi rozpalte na vyšším plameni olej, přisypte cizrnu, osolte a opepřete a opékejte dokřupava zhruba 4–6 minut.

Uvařenou polévku sundejte z ploténky a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Rozdělte do misek, do každé dejte trochu opečené cizrny a posypte rukolou. Podávejte s čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

    Polévka 30 minut
  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut