×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z batátů s opečenou cizrnou

Další recepty a články

Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Plněné mexické batáty
Plněné mexické...
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty

Polévka z batátů s opečenou cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
3 šalotky, nakrájené najemno
2 stroužky česneku, rozdrcené
15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného
75 g červené kari pasty
750 g batátů, oloupaných a pokrájených
1 litr vody nebo drůbežího vývaru
400 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetkové šťávy
Na opečenou cizrnu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 konzerva cizrny, okapaná, propláchnutá a osušená
sůl, pepř
Na ozdobu
hrst rukoly

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm 3–4 minuty opékat šalotku a česnek. Přidejte zázvor a kari pastu a ještě 2 minuty opékejte. Pak vsypte batáty, přilijte vodu nebo vývar, kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, přiveďte k varu a vařte 10–15 minut, až brambory změknou. Mezitím připravte cizrnu. V pánvi rozpalte na vyšším plameni olej, přisypte cizrnu, osolte a opepřete a opékejte dokřupava zhruba 4–6 minut.

Uvařenou polévku sundejte z ploténky a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Rozdělte do misek, do každé dejte trochu opečené cizrny a posypte rukolou. Podávejte s čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z batátů s opečenou cizrnou

Polévka Snadné Batátové večeře Magazín 1/2016 Počet porcí: pro 4-6 osob
Průměrné hodnocení 5 (13)

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
3 šalotky, nakrájené najemno
2 stroužky česneku, rozdrcené
15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného
75 g červené kari pasty
750 g batátů, oloupaných a pokrájených
1 litr vody nebo drůbežího vývaru
400 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetkové šťávy
Na opečenou cizrnu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 konzerva cizrny, okapaná, propláchnutá a osušená
sůl, pepř
Na ozdobu
hrst rukoly

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm 3–4 minuty opékat šalotku a česnek. Přidejte zázvor a kari pastu a ještě 2 minuty opékejte. Pak vsypte batáty, přilijte vodu nebo vývar, kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, přiveďte k varu a vařte 10–15 minut, až brambory změknou. Mezitím připravte cizrnu. V pánvi rozpalte na vyšším plameni olej, přisypte cizrnu, osolte a opepřete a opékejte dokřupava zhruba 4–6 minut.

Uvařenou polévku sundejte z ploténky a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Rozdělte do misek, do každé dejte trochu opečené cizrny a posypte rukolou. Podávejte s čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty

Inspirujte se podobnými recepty