×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pohankový tabbouleh

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Pohankový tabbouleh

Co budete potřebovat

1 šálek pohankové krupice ABio
šálku vody se lžičkou soli
1 citron ABio, šťáva vymačkaná
2 lžíce sezamového oleje ABio
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl ABio, pepř
3 velká rajčata
1 okurka
1 malá mrkev ABio
2 cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
hrst čerstvé máty, nasekané

Jak na to?

Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2–3 minuty v osolené vodě. Potom nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky.
Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
Přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohankový tabbouleh

Svačina Náročné Česká Jáhly a pohanka , Máta , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 šálek pohankové krupice ABio
šálku vody se lžičkou soli
1 citron ABio, šťáva vymačkaná
2 lžíce sezamového oleje ABio
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl ABio, pepř
3 velká rajčata
1 okurka
1 malá mrkev ABio
2 cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
hrst čerstvé máty, nasekané

Jak na to?

Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2–3 minuty v osolené vodě. Potom nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky.
Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
Přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019