×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pohankový tabbouleh
60 minut , Svačina , Náročné , Česká ,

Pohankový tabbouleh

Co budu potřebovat

1 šálek pohankové krupice ABio
šálku vody se lžičkou soli
1 citron ABio, šťáva vymačkaná
2 lžíce sezamového oleje ABio
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl ABio, pepř
3 velká rajčata
1 okurka
1 malá mrkev ABio
2 cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
hrst čerstvé máty, nasekané

Jak na to?

Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2–3 minuty v osolené vodě. Potom nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky.
Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
Přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pohankové palačinky s čerstvými borůvkami

    Sladká jídla 15 minut
  • Jáhelník

    Moučníky a koláče nad 60 minut
  • Pohankové palačinky s marmeládou

    Dezert 30 minut