×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pohankový tabbouleh

Další recepty a články

Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous

Pohankový tabbouleh

Co budete potřebovat

1 šálek pohankové krupice ABio
šálku vody se lžičkou soli
1 citron ABio, šťáva vymačkaná
2 lžíce sezamového oleje ABio
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl ABio, pepř
3 velká rajčata
1 okurka
1 malá mrkev ABio
2 cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
hrst čerstvé máty, nasekané

Jak na to?

Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2–3 minuty v osolené vodě. Potom nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky.
Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
Přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohankový tabbouleh

Svačina Náročné Česká Jáhly a pohanka Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 šálek pohankové krupice ABio
šálku vody se lžičkou soli
1 citron ABio, šťáva vymačkaná
2 lžíce sezamového oleje ABio
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl ABio, pepř
3 velká rajčata
1 okurka
1 malá mrkev ABio
2 cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
hrst čerstvé máty, nasekané

Jak na to?

Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2–3 minuty v osolené vodě. Potom nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky.
Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
Přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous

Inspirujte se podobnými recepty