×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Tip do kuchyně

 

Před podáváním můžete ještě dezert zakápnout javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

¾ l kokosového nebo sójového mléka
špetka mořské soli
3–4 lžíce mandlí, loupaných, celých
6 lžic strouhaného kokosu
6–7 lžic javorového sirupu ABio
1 lžička mletého kardamomu nebo
skořice
100 g pohankové krupice ABio
med na dochucení a na ozdobu
hrst vlašských ořechů, opražených

Jak na to?

Rádi experimentujete? Vyzkoušejte náš recept na pohankový dezert z kokosového mléka s vlašskými ořechy a medem.

1) Do hrnce nalijte mléko, osolte špetkou mořské soli.

2) Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše promíchejte a přiveďte k varu.

3) Postupně a za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici.

4) Stáhněte oheň na minimum a vařte pod pokličkou 5 až 7 minut. Směs by měla být hustá. Nechte ji pak pod pokličkou dojít, krupice pěkně změkne.

5) Směs rozdělte do malých zapékacích misek a před podáváním dejte zapéct do trouby pod gril.

6) Podávejte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými vlašskými ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Před podáváním můžete ještě dezert zakápnout javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

¾ l kokosového nebo sójového mléka
špetka mořské soli
3–4 lžíce mandlí, loupaných, celých
6 lžic strouhaného kokosu
6–7 lžic javorového sirupu ABio
1 lžička mletého kardamomu nebo
skořice
100 g pohankové krupice ABio
med na dochucení a na ozdobu
hrst vlašských ořechů, opražených

Jak na to?

Rádi experimentujete? Vyzkoušejte náš recept na pohankový dezert z kokosového mléka s vlašskými ořechy a medem.

1) Do hrnce nalijte mléko, osolte špetkou mořské soli.

2) Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše promíchejte a přiveďte k varu.

3) Postupně a za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici.

4) Stáhněte oheň na minimum a vařte pod pokličkou 5 až 7 minut. Směs by měla být hustá. Nechte ji pak pod pokličkou dojít, krupice pěkně změkne.

5) Směs rozdělte do malých zapékacích misek a před podáváním dejte zapéct do trouby pod gril.

6) Podávejte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými vlašskými ořechy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty