×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Tip do kuchyně

 

Před podáváním můžete ještě dezert zakápnout javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

¾ l kokosového nebo sójového mléka
špetka mořské soli
3–4 lžíce mandlí, loupaných, celých
6 lžic strouhaného kokosu
6–7 lžic javorového sirupu ABio
1 lžička mletého kardamomu nebo
skořice
100 g pohankové krupice ABio
med na dochucení a na ozdobu
hrst vlašských ořechů, opražených

Jak na to?

Rádi experimentujete? Vyzkoušejte náš recept na pohankový dezert z kokosového mléka s vlašskými ořechy a medem.

1) Do hrnce nalijte mléko, osolte špetkou mořské soli.

2) Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše promíchejte a přiveďte k varu.

3) Postupně a za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici.

4) Stáhněte oheň na minimum a vařte pod pokličkou 5 až 7 minut. Směs by měla být hustá. Nechte ji pak pod pokličkou dojít, krupice pěkně změkne.

5) Směs rozdělte do malých zapékacích misek a před podáváním dejte zapéct do trouby pod gril.

6) Podávejte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými vlašskými ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Před podáváním můžete ještě dezert zakápnout javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

¾ l kokosového nebo sójového mléka
špetka mořské soli
3–4 lžíce mandlí, loupaných, celých
6 lžic strouhaného kokosu
6–7 lžic javorového sirupu ABio
1 lžička mletého kardamomu nebo
skořice
100 g pohankové krupice ABio
med na dochucení a na ozdobu
hrst vlašských ořechů, opražených

Jak na to?

Rádi experimentujete? Vyzkoušejte náš recept na pohankový dezert z kokosového mléka s vlašskými ořechy a medem.

1) Do hrnce nalijte mléko, osolte špetkou mořské soli.

2) Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše promíchejte a přiveďte k varu.

3) Postupně a za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici.

4) Stáhněte oheň na minimum a vařte pod pokličkou 5 až 7 minut. Směs by měla být hustá. Nechte ji pak pod pokličkou dojít, krupice pěkně změkne.

5) Směs rozdělte do malých zapékacích misek a před podáváním dejte zapéct do trouby pod gril.

6) Podávejte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými vlašskými ořechy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat