×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Podzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou

Co budete potřebovat

3 cibule NP Bio
20 g másla
4 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje
400 g jedlých lesních hub
sůl
pepř
2⁄3 lžičky drceného kmínu
3 lžíce balsamikového octa
4 vejce NP Bio
1 hrst hladkolisté petrželky
4 plátky kváskového chleba

Jak na to?

1. Cibule nakrájejte na tenká půlkolečka. Rozehřejte pánev, vložte polovinu másla, cibuli a cukr. Opékejte, dokud cibule nezhnědne a nezkaramelizuje.
2. Cibuli vyjměte a dejte stranou. Opět vložte kousek másla, lžíci oleje a přisypte očištěné houby, nakrájené na větší kostky. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Restujte, dokud houby nepustí vodu a ta se neodpaří, přibližně 10 minut. Přilijte ocet, rozšlehejte vejce, přidejte k houbám a míchejte do zhoustnutí.
3. Servírujte s karamelizovanou cibulkou, kváskovým chlebem a ozdobte jemně nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Něco lehkého Vegetariánské Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
(0)
Smaženici můžete také připravit z čerstvých zahradních žampionů a hlívy ústřičné z Albertu.

Co budete potřebovat

3 cibule NP Bio
20 g másla
4 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje
400 g jedlých lesních hub
sůl
pepř
2⁄3 lžičky drceného kmínu
3 lžíce balsamikového octa
4 vejce NP Bio
1 hrst hladkolisté petrželky
4 plátky kváskového chleba

Jak na to?

1. Cibule nakrájejte na tenká půlkolečka. Rozehřejte pánev, vložte polovinu másla, cibuli a cukr. Opékejte, dokud cibule nezhnědne a nezkaramelizuje.
2. Cibuli vyjměte a dejte stranou. Opět vložte kousek másla, lžíci oleje a přisypte očištěné houby, nakrájené na větší kostky. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Restujte, dokud houby nepustí vodu a ta se neodpaří, přibližně 10 minut. Přilijte ocet, rozšlehejte vejce, přidejte k houbám a míchejte do zhoustnutí.
3. Servírujte s karamelizovanou cibulkou, kváskovým chlebem a ozdobte jemně nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty