Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní koláč s hruškami vařenými v čaji Perla
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní koláč s hruškami vařenými v čaji Perla

Podzimní koláč s hruškami vařenými v čaji Perla

Podzimní koláč s hruškami vařenými v čaji Perla
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Křehké těsto 350 g
  • Máslo 1 člž
  • Voda 1 l
  • Čaj Chai spice 5 ks
  • Pomeranč BIO 1 ks
  • Cukr třtinový 150 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Hruška 5 ks
  • Ricotta 800 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Datlový sirup 2 plž
  • Křehké těsto 350 g
  • Máslo 1 člž
  • Voda 1 l
  • Čaj Chai spice 5 ks
  • Pomeranč BIO 1 ks
  • Cukr třtinový 150 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Hruška 5 ks
  • Ricotta 800 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Datlový sirup 2 plž

Příprava

1
Těsto vyndejte z lednice a po cca 10 minutách rozviňte. Vytvarujte je do máslem vymazané obdélníkové koláčové formy, jemně je vtlačte na dno a boky a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut dozlatova.
2
Mezitím ve středně velkém hrnci přiveďte litr vody k varu, vložte do ní 5 sáčků černého čaje Perla Chai. Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, 150 g třtinového cukru, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a zamíchejte. Oloupejte 5 celých hrušek, stopky ponechte a namočte je do čajové směsi. Nechte 20 minut pošírovat při mírném varu s částečně přikrytou pokličkou. Poté nechte v hrnci hrušky zcela vychladnout.
3
V míse šlehejte ručním mixérem 800 g ricotty se 150 g cukru moučky a vanilkovým cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a hladká. Krémem potřete vychladlé těsto a uhlaďte stěrkou.
4
Hrušku vyndejte z čajové směsi, odkrojte ¼ jedné strany a položte seříznutou stranou na prkénko. Opatrně nakrájejte 5mm plátky a nechte přitom 1 cm od stopky nedokrojený. Prsty pak opatrně plátky rozevřete a položte na ricottovou směs. Postup opakujte u všech hrušek. Nakonec hrušky ještě pokapejte 2 lžícemi datlového sirupu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Podávejte vychlazené, nakrájené na kousky.
1
Těsto vyndejte z lednice a po cca 10 minutách rozviňte. Vytvarujte je do máslem vymazané obdélníkové koláčové formy, jemně je vtlačte na dno a boky a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut dozlatova.
2
Mezitím ve středně velkém hrnci přiveďte litr vody k varu, vložte do ní 5 sáčků černého čaje Perla Chai. Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, 150 g třtinového cukru, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a zamíchejte. Oloupejte 5 celých hrušek, stopky ponechte a namočte je do čajové směsi. Nechte 20 minut pošírovat při mírném varu s částečně přikrytou pokličkou. Poté nechte v hrnci hrušky zcela vychladnout.
3
V míse šlehejte ručním mixérem 800 g ricotty se 150 g cukru moučky a vanilkovým cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a hladká. Krémem potřete vychladlé těsto a uhlaďte stěrkou.
4
Hrušku vyndejte z čajové směsi, odkrojte ¼ jedné strany a položte seříznutou stranou na prkénko. Opatrně nakrájejte 5mm plátky a nechte přitom 1 cm od stopky nedokrojený. Prsty pak opatrně plátky rozevřete a položte na ricottovou směs. Postup opakujte u všech hrušek. Nakonec hrušky ještě pokapejte 2 lžícemi datlového sirupu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Podávejte vychlazené, nakrájené na kousky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.