
Podzimní koláč s hruškami vařenými v čaji Perla

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Křehké těsto 350 g
- Máslo 1 člž
- Voda 1 l
- Čaj Chai spice 5 ks
- Pomeranč BIO 1 ks
- Cukr třtinový 150 g
- Vanilkový lusk 1 ks
- Hruška 5 ks
- Ricotta 800 g
- Cukr moučkový 150 g
- Cukr vanilkový 1 ks
- Datlový sirup 2 plž
- Křehké těsto 350 g
- Máslo 1 člž
- Voda 1 l
- Čaj Chai spice 5 ks
- Pomeranč BIO 1 ks
- Cukr třtinový 150 g
- Vanilkový lusk 1 ks
- Hruška 5 ks
- Ricotta 800 g
- Cukr moučkový 150 g
- Cukr vanilkový 1 ks
- Datlový sirup 2 plž
Příprava
- 1Těsto vyndejte z lednice a po cca 10 minutách rozviňte. Vytvarujte je do máslem vymazané obdélníkové koláčové formy, jemně je vtlačte na dno a boky a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut dozlatova.
- 2Mezitím ve středně velkém hrnci přiveďte litr vody k varu, vložte do ní 5 sáčků černého čaje Perla Chai. Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, 150 g třtinového cukru, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a zamíchejte. Oloupejte 5 celých hrušek, stopky ponechte a namočte je do čajové směsi. Nechte 20 minut pošírovat při mírném varu s částečně přikrytou pokličkou. Poté nechte v hrnci hrušky zcela vychladnout.
- 3V míse šlehejte ručním mixérem 800 g ricotty se 150 g cukru moučky a vanilkovým cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a hladká. Krémem potřete vychladlé těsto a uhlaďte stěrkou.
- 4Hrušku vyndejte z čajové směsi, odkrojte ¼ jedné strany a položte seříznutou stranou na prkénko. Opatrně nakrájejte 5mm plátky a nechte přitom 1 cm od stopky nedokrojený. Prsty pak opatrně plátky rozevřete a položte na ricottovou směs. Postup opakujte u všech hrušek. Nakonec hrušky ještě pokapejte 2 lžícemi datlového sirupu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Podávejte vychlazené, nakrájené na kousky.
- 1Těsto vyndejte z lednice a po cca 10 minutách rozviňte. Vytvarujte je do máslem vymazané obdélníkové koláčové formy, jemně je vtlačte na dno a boky a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut dozlatova.
- 2Mezitím ve středně velkém hrnci přiveďte litr vody k varu, vložte do ní 5 sáčků černého čaje Perla Chai. Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, 150 g třtinového cukru, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a zamíchejte. Oloupejte 5 celých hrušek, stopky ponechte a namočte je do čajové směsi. Nechte 20 minut pošírovat při mírném varu s částečně přikrytou pokličkou. Poté nechte v hrnci hrušky zcela vychladnout.
- 3V míse šlehejte ručním mixérem 800 g ricotty se 150 g cukru moučky a vanilkovým cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a hladká. Krémem potřete vychladlé těsto a uhlaďte stěrkou.
- 4Hrušku vyndejte z čajové směsi, odkrojte ¼ jedné strany a položte seříznutou stranou na prkénko. Opatrně nakrájejte 5mm plátky a nechte přitom 1 cm od stopky nedokrojený. Prsty pak opatrně plátky rozevřete a položte na ricottovou směs. Postup opakujte u všech hrušek. Nakonec hrušky ještě pokapejte 2 lžícemi datlového sirupu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Podávejte vychlazené, nakrájené na kousky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.