×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podkrkonošský hubník nasladko

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se...
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se sýrovým...
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...

Podkrkonošský hubník nasladko

Co budete potřebovat

100 g sušených hub
1⁄2 vánočky Albert
15 g blanšírovaných mandlí
15 g vlašských ořechů
400 ml plnotučného mléka
sůl
10 g cukru krupice
20 g dětské krupice
20 g rozinek
5 g másla
5 g strouhanky
10 koleček křížal
10 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Houby namočte v malém kastrůlku na 10 minut do studené vody. Vánočku nakrájejte na kostky, mandle a ořechy nasekejte nahrubo. Vodu s houbami přiveďte k varu a 10 minut povařte. Sceďte a pokrájejte nadrobno.
2. V mléce se špetkou soli a s cukrem uvařte krupici. Přisypte houby, rozinky, mandle, ořechy a vánočku. Promíchejte. 3. Směs rozetřete do máslem vymazané a strouhankou vysypané koláčové formy o průměru 23 cm a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 45 minut.
4. Podávejte ještě teplé, ozdobené kolečky křížal a posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podkrkonošský hubník nasladko

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 5 (2)
Máte-li doma perník na strouhání, vysypte jím formu místo strouhanky. Hubník bude vonět o to vánočněji.

Co budete potřebovat

100 g sušených hub
1⁄2 vánočky Albert
15 g blanšírovaných mandlí
15 g vlašských ořechů
400 ml plnotučného mléka
sůl
10 g cukru krupice
20 g dětské krupice
20 g rozinek
5 g másla
5 g strouhanky
10 koleček křížal
10 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Houby namočte v malém kastrůlku na 10 minut do studené vody. Vánočku nakrájejte na kostky, mandle a ořechy nasekejte nahrubo. Vodu s houbami přiveďte k varu a 10 minut povařte. Sceďte a pokrájejte nadrobno.
2. V mléce se špetkou soli a s cukrem uvařte krupici. Přisypte houby, rozinky, mandle, ořechy a vánočku. Promíchejte. 3. Směs rozetřete do máslem vymazané a strouhankou vysypané koláčové formy o průměru 23 cm a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 45 minut.
4. Podávejte ještě teplé, ozdobené kolečky křížal a posypané moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se...
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se sýrovým...
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...

Inspirujte se podobnými recepty