×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné zapečené cukety

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka...
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Plněné zapečené cukety

Co budete potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných
2 rajčata, pokrájená na kostičky
180 g vařené hnědé rýže
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné zapečené cukety

Předkrm Velmi snadné Česká Zapékání Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných
2 rajčata, pokrájená na kostičky
180 g vařené hnědé rýže
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat