×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Plněné zapečené cukety

Další recepty a články

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Plněné zapečené cukety

Co budete potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných
2 rajčata, pokrájená na kostičky
180 g vařené hnědé rýže
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné zapečené cukety

Předkrm Velmi snadné Česká Zapékání Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných
2 rajčata, pokrájená na kostičky
180 g vařené hnědé rýže
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty