×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné zapečené cukety

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Plněné zapečené cukety

Co budete potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných
2 rajčata, pokrájená na kostičky
180 g vařené hnědé rýže
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné zapečené cukety

Předkrm Velmi snadné Česká Zapékání Bazalka , Oregano , Rajče Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných
2 rajčata, pokrájená na kostičky
180 g vařené hnědé rýže
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty