Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Plněné papriky v rajské omáčce

Plněné papriky v rajské omáčce

Klasika každého řeznictví, ale podle jeho čerstvosti poznáte to skutečně dobré.V Albertu se můžeme nově pochlubit, že se to naše stalo vítězem spotřebitelského testu Blesku na konci minulého roku. Tak přijďte do našeho řeznictví pro vítěze!

Ingredience

1 tukový rohlík
100 ml polotučného mléka
2 cibule
500 g mletého masa vepřového & hovězího Albert
1 snítka čerstvé petržele
1 stroužek česneku
1 vejce
sůl
pepř
2 papriky bílé
2 papriky sladké NP Bio
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
80 g hladké mouky
500 g rajčat
150 ml rajského protlaku
1 kostka hovězího bujónu
1 sušený bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
100 g cukru krystalu
600 ml vody
1 lžička octa

Postup přípravy

1. Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou.

2. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.

3. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.

4. Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.

5. Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut.

6. Papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte.

7. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.

Pomohl vám recept?
8hodnocení3

Další videorecepty