Od 1. 3. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2/ KN 95
nebo nano rouškou, která splňuje všechny definované požadavky na filtrační účinnost
podle vládního nařízení.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Plněné papriky v rajské omáčce

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Plněné papriky v rajské omáčce

Co budete potřebovat

1 tukový rohlík
100 ml polotučného mléka
2 cibule
500 g mletého masa vepřového & hovězího Albert
1 snítka čerstvé petržele
1 stroužek česneku
1 vejce
sůl
pepř
2 papriky bílé
2 papriky sladké NP Bio
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
80 g hladké mouky
500 g rajčat
150 ml rajského protlaku
1 kostka hovězího bujónu
1 sušený bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
100 g cukru krystalu
600 ml vody
1 lžička octa

Jak na to?

1. Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou.

2. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.

3. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.

4. Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.

5. Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut.

6. Papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte.

7. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné papriky v rajské omáčce

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 2/2021 Počet porcí: 4
(0)
Klasika každého řeznictví, ale podle jeho čerstvosti poznáte to skutečně dobré.V Albertu se můžeme nově pochlubit, že se to naše stalo vítězem spotřebitelského testu Blesku na konci minulého roku. Tak přijďte do našeho řeznictví pro vítěze!

Co budete potřebovat

1 tukový rohlík
100 ml polotučného mléka
2 cibule
500 g mletého masa vepřového & hovězího Albert
1 snítka čerstvé petržele
1 stroužek česneku
1 vejce
sůl
pepř
2 papriky bílé
2 papriky sladké NP Bio
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
80 g hladké mouky
500 g rajčat
150 ml rajského protlaku
1 kostka hovězího bujónu
1 sušený bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
100 g cukru krystalu
600 ml vody
1 lžička octa

Jak na to?

1. Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou.

2. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.

3. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.

4. Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.

5. Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut.

6. Papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte.

7. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty