Plněné papriky v rajské omáčce
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou.
2. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.
3. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.
4. Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.
5. Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut.
6. Papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte.
7. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Plněné papriky v rajské omáčce
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou.
2. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.
3. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.
4. Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.
5. Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut.
6. Papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte.
7. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio