
Plněné papriky v rajské omáčce
Ingredience
1 | tukový rohlík |
100 ml | polotučného mléka |
2 | cibule |
500 g | mletého masa vepřového & hovězího Albert |
1 | snítka čerstvé petržele |
1 | stroužek česneku |
1 | vejce |
sůl | |
pepř | |
2 | papriky bílé |
2 | papriky sladké NP Bio |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
2 | lžíce másla |
80 g | hladké mouky |
500 g | rajčat |
150 ml | rajského protlaku |
1 | kostka hovězího bujónu |
1 | sušený bobkový list |
5 | kuliček nového koření |
1 | lžička skořice |
1 | lžička perníkového koření |
100 g | cukru krystalu |
600 ml | vody |
1 | lžička octa |
Postup přípravy
1. Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou.
2. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.
3. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.
4. Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.
5. Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut.
6. Papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte.
7. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.