×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněné mexické batáty
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Mexická , Bezlepkové ,

Plněné mexické batáty

Co budu potřebovat

4 větší batáty
450 g fazolí v rajčatové omáčce
1 avokádo
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
100 g čedaru
sůl a pepř
zakysaná smetana
čerstvý koriandr

Jak na to?

Batáty vydrhněte, propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Podle velikosti batátů to bude trvat 45–60 minut. Než se upečou, ohřejte fazole, nakrájejte avokádo na kostičky, cibulku a  chilli papričku pokrájejte na kolečka, sýr nastrouhejte nahrubo.
Upečené batáty by měly být uvnitř zcela měkké. Podélně je rozkrojte a rozevřete slupku. Vidličkou načechrejte dužinu, důkladně je osolte a opepřete. Naplňte je fazolemi, přidejte lžíci zakysané smetany, zasypte kousky avokáda, cibulkou, sýrem, chilli papričkami a lístky koriandru.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z batátů s opečenou cizrnou

    Polévka 60 minut
  • Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

    Polévka 30 minut
  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut