Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Plněné lilky s bylinkovým kuskusem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Plněné lilky s bylinkovým kuskusem

Co budete potřebovat

2 lilky
100g kuskusu
50 g zelených oliv
50 g černých oliv
1 menší červená cibule
2 rajčata
1 hrst hladkolisté petržele
1 hrst máty
1 hrst bazalky
80 g sýru feta
šťáva z ½ citronu
olivový olej
sůl, pepř

Jak na to?

Rozpalte gril.
Lilky podélně rozpůlte a pomocí lžíce vydlabejte dužinu se semínky, vznikne tvar lodičky. Lilky potřete olivovým olejem a dejte na mřížku rozpáleného grilu. Z každé strany grilujte cca 3 minuty.
Kuskus uvařte podle návodu na obale.
Olivy nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Rajčata rozřízněte napůl a odstraňte semínka, dužinu nakrájejte na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte ke kuskusu spolu s nasekanými bylinkami. Promíchejte a ochuťte citronovu šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Grilované lilky naplňte bylinkovým kuskusem a zasypte rozdrobenou fetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné lilky s bylinkovým kuskusem

Hlavní chod Snadné Chuťovky Grilování Vegetariánské Bazalka , Máta , Petržel kadeřavá , Rajče
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 lilky
100g kuskusu
50 g zelených oliv
50 g černých oliv
1 menší červená cibule
2 rajčata
1 hrst hladkolisté petržele
1 hrst máty
1 hrst bazalky
80 g sýru feta
šťáva z ½ citronu
olivový olej
sůl, pepř

Jak na to?

Rozpalte gril.
Lilky podélně rozpůlte a pomocí lžíce vydlabejte dužinu se semínky, vznikne tvar lodičky. Lilky potřete olivovým olejem a dejte na mřížku rozpáleného grilu. Z každé strany grilujte cca 3 minuty.
Kuskus uvařte podle návodu na obale.
Olivy nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Rajčata rozřízněte napůl a odstraňte semínka, dužinu nakrájejte na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte ke kuskusu spolu s nasekanými bylinkami. Promíchejte a ochuťte citronovu šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Grilované lilky naplňte bylinkovým kuskusem a zasypte rozdrobenou fetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty