×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné brambory ofenkartoffel

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Plněné brambory ofenkartoffel

Co budete potřebovat

8 brambor
20 g másla
2 stroužky česneku
20 g žampionů
20 g baby špenátu
sůl, pepř
20 g eidamu, blok
40 g kysaného zelí
2 hrsti pažitky
20 g čedaru, blok
8 cherry rajčat
200 g zakysané smetany
1 hrst petrželky
½ lžičky sušeného česneku
15 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2. Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3. V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4. V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5. V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6. Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné brambory ofenkartoffel

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Videorecept Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

8 brambor
20 g másla
2 stroužky česneku
20 g žampionů
20 g baby špenátu
sůl, pepř
20 g eidamu, blok
40 g kysaného zelí
2 hrsti pažitky
20 g čedaru, blok
8 cherry rajčat
200 g zakysané smetany
1 hrst petrželky
½ lžičky sušeného česneku
15 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2. Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3. V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4. V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5. V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6. Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty