Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 brambor
20 g másla
2 stroužky česneku
20 g žampionů
20 g baby špenátu
sůl, pepř
20 g eidamu, blok
40 g kysaného zelí
2 hrsti pažitky
20 g čedaru, blok
8 cherry rajčat
200 g zakysané smetany
1 hrst petrželky
½ lžičky sušeného česneku
15 g lískových ořechů

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2. Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3. V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4. V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5. V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6. Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty