×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná rajčata

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Plněná rajčata

Co budete potřebovat

8 větších a pevných rajčat
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná rajčata

Předkrm Snadné Oregano , Rajče Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

8 větších a pevných rajčat
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.