×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná rajčata

Další recepty a články

Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi

Plněná rajčata

Co budete potřebovat

8 větších a pevných rajčat
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná rajčata

Předkrm Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

8 větších a pevných rajčat
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi

Inspirujte se podobnými recepty