×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná rajčata

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Plněná rajčata

Co budete potřebovat

8 větších a pevných rajčat
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná rajčata

Předkrm Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

8 větších a pevných rajčat
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty