×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pljeskavica s vařeným bramborem

Další recepty a články

Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře

Pljeskavica s vařeným bramborem

Tip do kuchyně

 

Vše ozdobte rozmarýnem a barevným pepřem.

Co budete potřebovat

600 g brambor
sůl
pepř
mletá pálivá paprika
800 g mletého hovězího masa
špetka kypřicího prášku
40 ml sodovky
1 cibule, nasekaná najemno
olivový olej na potření
máslo
rozmarýn a barevný pepř na ozdobu

Jak na to?

Už jste vyzkoušeli balkánskou specialitu zvanou pljeskavica? Určitě vyzkoušejte. Na Balkáně jsou na ni hrdí.

1) Brambory důkladně omyjte a dejte vařit do studené osolené vody, asi na 20 minut.

2) Mleté maso si dejte do mísy, nasypte na něj kypřící prášek a zalijte sodovkou.

3) Až zasyčí a zabublá, vmíchejte ji do masa. Bude díky tomu krásně křehké.

4) Přidejte sůl, pepř a papriku podle chuti a nakonec i najemno nasekanou cibuli.

5) Nepřidávejte ani strouhanku, ani vejce. Pak ze směsi tvořte spíš větší karbanátky, potřete je olejem a grilujte z obou stran.

6) Brambory sceďte, lehce promáčkněte palcem, poklaďte je plátky másla a servírujte k pljeskavicím, spolu s ajvarem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pljeskavica s vařeným bramborem

Hlavní chod Snadné Středomořská Grilování Smažení Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Vše ozdobte rozmarýnem a barevným pepřem.

Co budete potřebovat

600 g brambor
sůl
pepř
mletá pálivá paprika
800 g mletého hovězího masa
špetka kypřicího prášku
40 ml sodovky
1 cibule, nasekaná najemno
olivový olej na potření
máslo
rozmarýn a barevný pepř na ozdobu

Jak na to?

Už jste vyzkoušeli balkánskou specialitu zvanou pljeskavica? Určitě vyzkoušejte. Na Balkáně jsou na ni hrdí.

1) Brambory důkladně omyjte a dejte vařit do studené osolené vody, asi na 20 minut.

2) Mleté maso si dejte do mísy, nasypte na něj kypřící prášek a zalijte sodovkou.

3) Až zasyčí a zabublá, vmíchejte ji do masa. Bude díky tomu krásně křehké.

4) Přidejte sůl, pepř a papriku podle chuti a nakonec i najemno nasekanou cibuli.

5) Nepřidávejte ani strouhanku, ani vejce. Pak ze směsi tvořte spíš větší karbanátky, potřete je olejem a grilujte z obou stran.

6) Brambory sceďte, lehce promáčkněte palcem, poklaďte je plátky másla a servírujte k pljeskavicím, spolu s ajvarem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře

Inspirujte se podobnými recepty