×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Co budete potřebovat

hrnku nahrubo nastrouhané
kořenové zeleniny (celer, mrkev, batáty…)
1 velká cibule, nakrájená
2–3 vejce, prošlehaná
6 lžic hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6–8 lžic slunečnicového nebo
olivového oleje
nasekané bylinky k podávání
Na pyré z červené řepy
1 hrnek oloupaného a nastrouhaného jablka
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý červený pepř
300 g červené řepy uvařené doměkka

Jak na to?

Všechny ingredience na pyré z červené řepy rozmixujte dohladka. Pyré odložte.
Ve velké míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, cibuli a vejce. Přidejte mouku, osolte, opepřete a promíchejte.
Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, naběračkou vytvořte asi 4 placičky a opečte je dozlatova z obou stran. Pak je odložte na papírovou utěrku. Pokračujte do spotřebování těsta. Podávejte s pyré z červené řepy, posypané bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 5 (11)

Co budete potřebovat

hrnku nahrubo nastrouhané
kořenové zeleniny (celer, mrkev, batáty…)
1 velká cibule, nakrájená
2–3 vejce, prošlehaná
6 lžic hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6–8 lžic slunečnicového nebo
olivového oleje
nasekané bylinky k podávání
Na pyré z červené řepy
1 hrnek oloupaného a nastrouhaného jablka
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý červený pepř
300 g červené řepy uvařené doměkka

Jak na to?

Všechny ingredience na pyré z červené řepy rozmixujte dohladka. Pyré odložte.
Ve velké míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, cibuli a vejce. Přidejte mouku, osolte, opepřete a promíchejte.
Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, naběračkou vytvořte asi 4 placičky a opečte je dozlatova z obou stran. Pak je odložte na papírovou utěrku. Pokračujte do spotřebování těsta. Podávejte s pyré z červené řepy, posypané bylinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty