Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Co budete potřebovat

hrnku nahrubo nastrouhané
kořenové zeleniny (celer, mrkev, batáty…)
1 velká cibule, nakrájená
2–3 vejce, prošlehaná
6 lžic hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6–8 lžic slunečnicového nebo
olivového oleje
nasekané bylinky k podávání
Na pyré z červené řepy
1 hrnek oloupaného a nastrouhaného jablka
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý červený pepř
300 g červené řepy uvařené doměkka

Jak na to?

Všechny ingredience na pyré z červené řepy rozmixujte dohladka. Pyré odložte.
Ve velké míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, cibuli a vejce. Přidejte mouku, osolte, opepřete a promíchejte.
Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, naběračkou vytvořte asi 4 placičky a opečte je dozlatova z obou stran. Pak je odložte na papírovou utěrku. Pokračujte do spotřebování těsta. Podávejte s pyré z červené řepy, posypané bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

hrnku nahrubo nastrouhané
kořenové zeleniny (celer, mrkev, batáty…)
1 velká cibule, nakrájená
2–3 vejce, prošlehaná
6 lžic hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6–8 lžic slunečnicového nebo
olivového oleje
nasekané bylinky k podávání
Na pyré z červené řepy
1 hrnek oloupaného a nastrouhaného jablka
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý červený pepř
300 g červené řepy uvařené doměkka

Jak na to?

Všechny ingredience na pyré z červené řepy rozmixujte dohladka. Pyré odložte.
Ve velké míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, cibuli a vejce. Přidejte mouku, osolte, opepřete a promíchejte.
Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, naběračkou vytvořte asi 4 placičky a opečte je dozlatova z obou stran. Pak je odložte na papírovou utěrku. Pokračujte do spotřebování těsta. Podávejte s pyré z červené řepy, posypané bylinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty