×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Placatá kuřátka s houbami a slaninou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Placatá kuřátka s houbami a slaninou

Co budete potřebovat

2 baby kuřátka
100 g másla
200 g slaniny, nakrájené na proužky
2 šalotky, oloupané a nasekané nadrobno
200 g žampionů, očištěných a rozčtvrcených
200 ml bílého vína
100 ml hovězího vývaru
sůl, čerstvě mletý pepř, tymián

Jak na to?

Připravte si kuřátka. Kuchyňskými nůžkami vystřihněte páteř. Kuřátka rozplácněte kůží nahoru. Aby zůstala plochá, pomozte si jehlicemi, když spojíte stehna a prsa. Po obou stranách je osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pekáči s poklicí rozehřejte na plotně 15 g másla a opečte na něm slaninu, kterou pak vyndejte děrovanou naběračkou do misky. V pekáči rozhřejte 45 g másla, dejte do něj kuřata kůží dolů a opékejte 10 minut dozlatova, otočte je a proces opakujte. Pak je opatrně vyjměte z pekáče. Snižte plamen a v pekáči rozehřejte zbývající máslo. Vhoďte šalotky a nechte je zesklovatět. Přidejte houby, minutu opékejte, vraťte do pekáče slaninu, vlijte víno a vývar, osolte a opepřete. Navrch položte placatá kuřata, přikryjte poklicí a 20 minut v troubě duste. Pak zvyšte teplotu na 200 °C, odkryjte a pečte ještě zhruba 30–35 minut, až omáčka zhoustne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placatá kuřátka s houbami a slaninou

Hlavní chod Snadné Tymián Magazín 3/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 baby kuřátka
100 g másla
200 g slaniny, nakrájené na proužky
2 šalotky, oloupané a nasekané nadrobno
200 g žampionů, očištěných a rozčtvrcených
200 ml bílého vína
100 ml hovězího vývaru
sůl, čerstvě mletý pepř, tymián

Jak na to?

Připravte si kuřátka. Kuchyňskými nůžkami vystřihněte páteř. Kuřátka rozplácněte kůží nahoru. Aby zůstala plochá, pomozte si jehlicemi, když spojíte stehna a prsa. Po obou stranách je osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pekáči s poklicí rozehřejte na plotně 15 g másla a opečte na něm slaninu, kterou pak vyndejte děrovanou naběračkou do misky. V pekáči rozhřejte 45 g másla, dejte do něj kuřata kůží dolů a opékejte 10 minut dozlatova, otočte je a proces opakujte. Pak je opatrně vyjměte z pekáče. Snižte plamen a v pekáči rozehřejte zbývající máslo. Vhoďte šalotky a nechte je zesklovatět. Přidejte houby, minutu opékejte, vraťte do pekáče slaninu, vlijte víno a vývar, osolte a opepřete. Navrch položte placatá kuřata, přikryjte poklicí a 20 minut v troubě duste. Pak zvyšte teplotu na 200 °C, odkryjte a pečte ještě zhruba 30–35 minut, až omáčka zhoustne.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty