
Pizza slunce

Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Listové těsto 2 ks
- Anglická slanina 100 g
- Rajský protlak 70 g
- Bazalka sušená 2 člž
- Eidam strouhaný 50 g
- Vejce 1 ks
- Listové těsto 2 ks
- Anglická slanina 100 g
- Rajský protlak 70 g
- Bazalka sušená 2 člž
- Eidam strouhaný 50 g
- Vejce 1 ks
Příprava
- 1Slaninu pokrájejte na malé kousky a opečte dokřupava.
- 2Z každého plátu těsta vyřízněte kruh. Jeden potřete protlakem, posypte bazalkou, strouhaným sýrem a slaninou. Přiklopte druhým kruhem těsta a uprostřed naznačte sklenkou či formičkou kroužek o průměru 4–5 cm.
- 3Kruh těsta kolem dokola pravidelně nakrojte, jako byste vytvářeli paprsky na slunečním kotouči. Každý „paprsek“ pak na konci stlačte a spirálovitě stočte.
- 4Celé „slunce“ potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud nezezlátne.
- 1Slaninu pokrájejte na malé kousky a opečte dokřupava.
- 2Z každého plátu těsta vyřízněte kruh. Jeden potřete protlakem, posypte bazalkou, strouhaným sýrem a slaninou. Přiklopte druhým kruhem těsta a uprostřed naznačte sklenkou či formičkou kroužek o průměru 4–5 cm.
- 3Kruh těsta kolem dokola pravidelně nakrojte, jako byste vytvářeli paprsky na slunečním kotouči. Každý „paprsek“ pak na konci stlačte a spirálovitě stočte.
- 4Celé „slunce“ potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud nezezlátne.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.