×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza s klobáskami a cibulí

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pizza s klobáskami a cibulí

Co budete potřebovat

2 hotová těsta na pizzu
3 lžíce olivového oleje + na pomaštění
4 velké červené cibule, na tenké plátky
lístky ze 2 snítek rozmarýnu , nasekané nahrubo
sůl a čerstvě namletý pepř
100 g čerstvého špenátu
250 g bavorských klobásek
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce balzamikového octa
175 g ementálu či čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Rozválejte těsto a vykrojte z něj dvě kola. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, prsty vytvořte okraje, potřete olivovým olejem a odložte. V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opékejte cibuli s rozmarýnem a solí na mírném ohni za občasného míchání 25–30 minut, až začne cibule sklovatět.
Špenát v cedníku přelijte vařící vodou, nechte ho okapat, vymačkejte zbytek tekutiny, osolte a opepřete. Klobásky zbavte střívek a v misce smíchejte s hořčicí.
Do cibule přilijte balzamikový ocet. Míchejte, až se téměř odpaří a cibule je lepivá. Odstavte. Na pizzy rozprostřete cibuli, špenát a sýr a poklaďte je klobáskovou směsí. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza s klobáskami a cibulí

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 10/2014
(0)

Co budete potřebovat

2 hotová těsta na pizzu
3 lžíce olivového oleje + na pomaštění
4 velké červené cibule, na tenké plátky
lístky ze 2 snítek rozmarýnu , nasekané nahrubo
sůl a čerstvě namletý pepř
100 g čerstvého špenátu
250 g bavorských klobásek
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce balzamikového octa
175 g ementálu či čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Rozválejte těsto a vykrojte z něj dvě kola. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, prsty vytvořte okraje, potřete olivovým olejem a odložte. V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opékejte cibuli s rozmarýnem a solí na mírném ohni za občasného míchání 25–30 minut, až začne cibule sklovatět.
Špenát v cedníku přelijte vařící vodou, nechte ho okapat, vymačkejte zbytek tekutiny, osolte a opepřete. Klobásky zbavte střívek a v misce smíchejte s hořčicí.
Do cibule přilijte balzamikový ocet. Míchejte, až se téměř odpaří a cibule je lepivá. Odstavte. Na pizzy rozprostřete cibuli, špenát a sýr a poklaďte je klobáskovou směsí. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty