×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pizza s klobáskami a cibulí

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pizza s klobáskami a cibulí

Co budete potřebovat

2 hotová těsta na pizzu
3 lžíce olivového oleje + na pomaštění
4 velké červené cibule, na tenké plátky
lístky ze 2 snítek rozmarýnu , nasekané nahrubo
sůl a čerstvě namletý pepř
100 g čerstvého špenátu
250 g bavorských klobásek
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce balzamikového octa
175 g ementálu či čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Rozválejte těsto a vykrojte z něj dvě kola. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, prsty vytvořte okraje, potřete olivovým olejem a odložte. V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opékejte cibuli s rozmarýnem a solí na mírném ohni za občasného míchání 25–30 minut, až začne cibule sklovatět.
Špenát v cedníku přelijte vařící vodou, nechte ho okapat, vymačkejte zbytek tekutiny, osolte a opepřete. Klobásky zbavte střívek a v misce smíchejte s hořčicí.
Do cibule přilijte balzamikový ocet. Míchejte, až se téměř odpaří a cibule je lepivá. Odstavte. Na pizzy rozprostřete cibuli, špenát a sýr a poklaďte je klobáskovou směsí. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza s klobáskami a cibulí

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 10/2014
(0)

Co budete potřebovat

2 hotová těsta na pizzu
3 lžíce olivového oleje + na pomaštění
4 velké červené cibule, na tenké plátky
lístky ze 2 snítek rozmarýnu , nasekané nahrubo
sůl a čerstvě namletý pepř
100 g čerstvého špenátu
250 g bavorských klobásek
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce balzamikového octa
175 g ementálu či čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Rozválejte těsto a vykrojte z něj dvě kola. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, prsty vytvořte okraje, potřete olivovým olejem a odložte. V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opékejte cibuli s rozmarýnem a solí na mírném ohni za občasného míchání 25–30 minut, až začne cibule sklovatět.
Špenát v cedníku přelijte vařící vodou, nechte ho okapat, vymačkejte zbytek tekutiny, osolte a opepřete. Klobásky zbavte střívek a v misce smíchejte s hořčicí.
Do cibule přilijte balzamikový ocet. Míchejte, až se téměř odpaří a cibule je lepivá. Odstavte. Na pizzy rozprostřete cibuli, špenát a sýr a poklaďte je klobáskovou směsí. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty