Italská pizza raz dva

Mamma mia, pizza! Roztočte to s těstem a připravte si svoji domácí s cherry rajčátky nebo improvizujte dle fantazie.
Snadné Magazín 5/2010
Snadné Magazín 5/2010

Co budete potřebovat na italskou pizzu s cherry rajčátky

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak udělat italskou pizzu s cherry rajčátky zdravější

Recept jak na italskou pizzu s cherry rajčátky

  1. Do mísy prosejte 300 g hladké mouky, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
  2. Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
  3. Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
  4. Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
86hodnocení

Co byste o italské pizze s cherry rajčátky měli vědět

Mozzarella je měkký sýr, který se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Tekutina, ve které je ponořen, je syrovátka. Ta je významným zdrojem minerálů a vitaminů skupiny B. Syrovátku můžete využít v pitném režimu nebo ji použít na zadělání domácího pečiva.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky