×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pizza raz dva

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu

Pizza raz dva

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Do mísy proseju mouku, přidám sůl a droždí. Do důlku uprostřed naliju 200 ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše míchám tak dlouho, dokud v rukou nemám hladké, pružné těsto. Vyndám ho na pomoučený vál a pět minut hnětu. Na chvíli nechám těsto kynout pod utěrkou, ale není to třeba.
2. Na omáčku smíchám rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolím a opepřím. V misce ho nechám stát jen tak na stole.
3. Pokud mi těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětu a udělám z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválím na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dám je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Troubu předehřeju na 240 °C a do nejvyššího patra dám na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Rubem lžíce rozetřu na placku omáčku, pokladu ji sýrem, rajčaty a pokapu olivovým olejem. Plech s pizzou pak položím na rozpálený plech v troubě a peču osm až deset minut. Na stole pizzu posypu čerstvou bazalkou a pokapu olejem.

TIP - Jeden bochánek dám někdy zamrazit, ale musí to být dříve, než by vykynul. Na ozdobu se dá použít cokoliv, třeba jen potřít trochu tlustší placku olejem, dát péct s větvičkou rozmarýnu a upečené potřít česnekovým máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza raz dva

Snadné Italská Chuťovky Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (46)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Do mísy proseju mouku, přidám sůl a droždí. Do důlku uprostřed naliju 200 ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše míchám tak dlouho, dokud v rukou nemám hladké, pružné těsto. Vyndám ho na pomoučený vál a pět minut hnětu. Na chvíli nechám těsto kynout pod utěrkou, ale není to třeba.
2. Na omáčku smíchám rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolím a opepřím. V misce ho nechám stát jen tak na stole.
3. Pokud mi těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětu a udělám z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválím na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dám je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Troubu předehřeju na 240 °C a do nejvyššího patra dám na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Rubem lžíce rozetřu na placku omáčku, pokladu ji sýrem, rajčaty a pokapu olivovým olejem. Plech s pizzou pak položím na rozpálený plech v troubě a peču osm až deset minut. Na stole pizzu posypu čerstvou bazalkou a pokapu olejem.

TIP - Jeden bochánek dám někdy zamrazit, ale musí to být dříve, než by vykynul. Na ozdobu se dá použít cokoliv, třeba jen potřít trochu tlustší placku olejem, dát péct s větvičkou rozmarýnu a upečené potřít česnekovým máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu

Inspirujte se podobnými recepty