Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Italská pizza raz dva

Italská pizza raz dva

Mamma mia, pizza! Roztočte to s těstem a připravte si svoji domácí s cherry rajčátky nebo improvizujte dle fantazie.

Co budete potřebovat na italskou pizzu s cherry rajčátky

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak udělat italskou pizzu s cherry rajčátky zdravější

Recept jak na italskou pizzu s cherry rajčátky

  1. Do mísy prosejte 300 g hladké mouky, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
  2. Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
  3. Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
  4. Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
92hodnocení4

Co byste o italské pizze s cherry rajčátky měli vědět

Mozzarella je měkký sýr, který se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Tekutina, ve které je ponořen, je syrovátka. Ta je významným zdrojem minerálů a vitaminů skupiny B. Syrovátku můžete využít v pitném režimu nebo ji použít na zadělání domácího pečiva.

Další videorecepty