
Italská pizza raz dva
Mamma mia, pizza! Roztočte to s těstem a připravte si svoji domácí s cherry rajčátky nebo improvizujte dle fantazie.
Co budete potřebovat na italskou pizzu s cherry rajčátky
300 g | hladké mouky 00 |
1 | lžička soli |
1 | lžička instantního droždí |
1 | lžíce olivového oleje a trochu na pokapání |
Na rajčatovou omáčku: | |
---|---|
100 ml | passaty (rajčatového pyré) |
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené | |
1 | stroužek česneku, prolisovaný |
sůl a pepř | |
Na ozdobu: | |
125 g | mozzarelly |
hrst strouhaného parmazánu | |
hrst cherry rajčátek | |
hrst čerstvé bazalky |
Jak udělat italskou pizzu s cherry rajčátky zdravější
Na pizzu můžete použít špaldovou mouku. Pizza bude křupavější. Rajčatovou passatu nahraďte čerstvými rajčaty. Než vložíte pizzu do trouby, lehce ji zakápněte olivovým olejem. Pizza bude vláčnější a vitaminy z čerstvých rajčat se lépe vstřebají.
Recept jak na italskou pizzu s cherry rajčátky
- Do mísy prosejte 300 g hladké mouky, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
- Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
- Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
- Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
92hodnocení4
Co byste o italské pizze s cherry rajčátky měli vědět
Mozzarella je měkký sýr, který se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Tekutina, ve které je ponořen, je syrovátka. Ta je významným zdrojem minerálů a vitaminů skupiny B. Syrovátku můžete využít v pitném režimu nebo ji použít na zadělání domácího pečiva.
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod