×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza raz dva

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pizza raz dva

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Do mísy proseju mouku, přidám sůl a droždí. Do důlku uprostřed naliju 200 ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše míchám tak dlouho, dokud v rukou nemám hladké, pružné těsto. Vyndám ho na pomoučený vál a pět minut hnětu. Na chvíli nechám těsto kynout pod utěrkou, ale není to třeba.
2. Na omáčku smíchám rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolím a opepřím. V misce ho nechám stát jen tak na stole.
3. Pokud mi těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětu a udělám z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválím na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dám je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Troubu předehřeju na 240 °C a do nejvyššího patra dám na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Rubem lžíce rozetřu na placku omáčku, pokladu ji sýrem, rajčaty a pokapu olivovým olejem. Plech s pizzou pak položím na rozpálený plech v troubě a peču osm až deset minut. Na stole pizzu posypu čerstvou bazalkou a pokapu olejem.

TIP - Jeden bochánek dám někdy zamrazit, ale musí to být dříve, než by vykynul. Na ozdobu se dá použít cokoliv, třeba jen potřít trochu tlustší placku olejem, dát péct s větvičkou rozmarýnu a upečené potřít česnekovým máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza raz dva

Snadné Italská Chuťovky Bazalka , Rajče Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (55)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Do mísy proseju mouku, přidám sůl a droždí. Do důlku uprostřed naliju 200 ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše míchám tak dlouho, dokud v rukou nemám hladké, pružné těsto. Vyndám ho na pomoučený vál a pět minut hnětu. Na chvíli nechám těsto kynout pod utěrkou, ale není to třeba.
2. Na omáčku smíchám rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolím a opepřím. V misce ho nechám stát jen tak na stole.
3. Pokud mi těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětu a udělám z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválím na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dám je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Troubu předehřeju na 240 °C a do nejvyššího patra dám na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Rubem lžíce rozetřu na placku omáčku, pokladu ji sýrem, rajčaty a pokapu olivovým olejem. Plech s pizzou pak položím na rozpálený plech v troubě a peču osm až deset minut. Na stole pizzu posypu čerstvou bazalkou a pokapu olejem.

TIP - Jeden bochánek dám někdy zamrazit, ale musí to být dříve, než by vykynul. Na ozdobu se dá použít cokoliv, třeba jen potřít trochu tlustší placku olejem, dát péct s větvičkou rozmarýnu a upečené potřít česnekovým máslem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.