×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza prosciutto
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné ,

Pizza prosciutto

Co budu potřebovat

NA TĚSTO
10 g droždí
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
NA NÁPLŇ
12 lžic rajčatového pyré
20 lístků čerstvé bazalky
4 střední rajčata, nakrájená na plátky
150 g poctivé šunky od kosti, nakrájené na jemné plátky
200 g mozzarelly
sůl

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220 °C. Droždí nechte chvíli vzejít. Mouku smíchejte v míse se solí, přilijte olivový olej a kvásek. Vypracujte vláčné těsto a rozdělte ho na 4 bochánky po 200 g. Dejte je na chvíli odpočinout do lednice. Zchladlé je rozválejte na placky a prsty vytvarujte okraje. Do rajčatového pyré přidejte 5 lístků bazalky, směsí potřete placky. Poklaďte rajčaty, šunkou, mozzarellou a zbylými lístky bazalky. Pečte 6–10 minut.

sunka_od_kostiPoctivá šunka od kosti

Klasická šunka z vepřové kýty
s tukovým krytím a obsahem masa
92 %. Pro všechny milovníky
tradičních chutí

 

 

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Grilovaná provensálská rajčata s nokem z gorgonzoly

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Celozrnný koláč s datlemi

    Dezert 45 minut
  • Pečený hovězí krk na víně s noky

    Hlavní chod nad 60 minut