Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlané švýcarky s olivami a rajčaty
Albert logoAlbert logo
  • Slané švýcarky s olivami a rajčaty
Slané švýcarky s olivami a rajčaty

Slané švýcarky s olivami a rajčaty

Snadné
Více než 60 minut
2/5
Ostatní
Vegetariánské
Sváteční
Svačina

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Cukr třtinový 140 g
  • Droždí sušené 10 g
  • Voda 30 ml
  • Vejce 1 ks
  • Podmáslí 200 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Mouka hladká 420 g
  • Sušená rajčata 100 g
  • Olivy černé 50 g
  • Ořechy kešu přírodní 100 g
  • Máslo 80 g
  • Cukr třtinový 140 g
  • Droždí sušené 10 g
  • Voda 30 ml
  • Vejce 1 ks
  • Podmáslí 200 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Mouka hladká 420 g
  • Sušená rajčata 100 g
  • Olivy černé 50 g
  • Ořechy kešu přírodní 100 g
  • Máslo 80 g

Příprava

1
Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru, zalijte 30 ml horké vody, vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2
Přidejte ½ prošlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. Rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte k droždí, přidejte sůl.
3
Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte k 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4
V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, nakrájená sušená rajčata, nasekané černé olivy a kešu ořechy.
5
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovorajčatovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6
Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Potřete zbytkem vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.
1
Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru, zalijte 30 ml horké vody, vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2
Přidejte ½ prošlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. Rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte k droždí, přidejte sůl.
3
Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte k 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4
V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, nakrájená sušená rajčata, nasekané černé olivy a kešu ořechy.
5
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovorajčatovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6
Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Potřete zbytkem vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.