Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Piškotové řezy s jahodami

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Piškotové řezy s jahodami

Co budete potřebovat

5 vajec
100 g třtinového cukru
60 ml oleje
120 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
sůl
6 plátků želatiny
1 kg bílého jogurtu NP Bio
100 g medu
1⁄2 citronu
2 lžíce vanilkového extraktu
150 ml kokosového mléka
250 g jahod
2 snítky čerstvé máty

Jak na to?

1. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a cukru ručním mixérem ušlehejte sníh. Do sněhu po jednom zašlehejte žloutky a olej.

2. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Směs jemně metličkou vmíchejte do připraveného sněhu. Těsto nalijte na plech o rozměrech 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový piškot nechte vychladnout.

3. Želatinové plátky namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v misce smíchejte jogurty s medem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.

4. Z želatinových plátků vymačkejte všechnu přebytečnou vodu a dejte je do menšího hrnce spolu s kokosovým mlékem. Zahřívejte na mírném stupni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem.

5. Rozpuštěnou želatinu nechte zchladnout a pak vmíchejte k jogurtovému krému. Nalijte na piškot a dejte do lednice na 5 hodin vychladit.

6. Nakrájené řezy ozdobte čerstvými jahodami a mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Piškotové řezy s jahodami

Dezert Snadné Moučníky a koláče Videorecept Magazín 4/2021 Počet porcí: 12
Průměrné hodnocení 3 (8)

Co budete potřebovat

5 vajec
100 g třtinového cukru
60 ml oleje
120 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
sůl
6 plátků želatiny
1 kg bílého jogurtu NP Bio
100 g medu
1⁄2 citronu
2 lžíce vanilkového extraktu
150 ml kokosového mléka
250 g jahod
2 snítky čerstvé máty

Jak na to?

1. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a cukru ručním mixérem ušlehejte sníh. Do sněhu po jednom zašlehejte žloutky a olej.

2. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Směs jemně metličkou vmíchejte do připraveného sněhu. Těsto nalijte na plech o rozměrech 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový piškot nechte vychladnout.

3. Želatinové plátky namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím v misce smíchejte jogurty s medem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.

4. Z želatinových plátků vymačkejte všechnu přebytečnou vodu a dejte je do menšího hrnce spolu s kokosovým mlékem. Zahřívejte na mírném stupni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem.

5. Rozpuštěnou želatinu nechte zchladnout a pak vmíchejte k jogurtovému krému. Nalijte na piškot a dejte do lednice na 5 hodin vychladit.

6. Nakrájené řezy ozdobte čerstvými jahodami a mátou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty