×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní špagety

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pikantní špagety

Co budete potřebovat

1 šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajského protlaku
1 plechovka krájených rajčat
300 g špaget
sůl
50 g másla
4 lžíce husté 30% zakysané smetany
80 ml vodky
strouhaný parmazán na posypání
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

Nakrájenou šalotku a česnek pozvolna opékejte na oleji. Přidejte rajčatový protlak a pár minut orestujte, aby se rozvoněl. Zalijte krájenými rajčaty a nechte deset minut vařit na mírném ohni.
Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu a slijte. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte špagety a proházejte, aby se těstoviny dobře obalily máslem.
Do rajčatové omáčky vmíchejte zakysanou smetanu i vodku a hned stáhněte z plotny, aby se vodka nevypařila a nepřipravili jste se o chuť. Nalijte omáčku na těstoviny, promíchejte a rozdělte na talíře. Před podáváním posypte parmazánem a bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní špagety

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Něco lehkého Vegetariánské Bazalka , Rajče Magazín 12/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)
Mohly to být klasické těstoviny s rajčaty, ale nejsou. Vodka přidaná do omáčky dokonale propojí rajčata se smetanou v jedinečnou kombinaci chutí. Pokud ovšem chystáte jídlo také pro děti, odeberte před přidáním vodky trochu smetanové omáčky stranou.

Co budete potřebovat

1 šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajského protlaku
1 plechovka krájených rajčat
300 g špaget
sůl
50 g másla
4 lžíce husté 30% zakysané smetany
80 ml vodky
strouhaný parmazán na posypání
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

Nakrájenou šalotku a česnek pozvolna opékejte na oleji. Přidejte rajčatový protlak a pár minut orestujte, aby se rozvoněl. Zalijte krájenými rajčaty a nechte deset minut vařit na mírném ohni.
Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu a slijte. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte špagety a proházejte, aby se těstoviny dobře obalily máslem.
Do rajčatové omáčky vmíchejte zakysanou smetanu i vodku a hned stáhněte z plotny, aby se vodka nevypařila a nepřipravili jste se o chuť. Nalijte omáčku na těstoviny, promíchejte a rozdělte na talíře. Před podáváním posypte parmazánem a bazalkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty