×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní makrelové tousty

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pikantní makrelové tousty

Co budete potřebovat

1 uzená makrela AQ
1 malá chilli paprička, zbavená semeníku, nasekaná najemno
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2 balení lučiny ve staniolu
1 vejce, natvrdo uvařené, nastrouhané
1 lžíce zakysané smetany AQ
trocha mléka ABio
30 g strouhaného parmazánu
1 limetka
sůl
4–6 plátku tmavého chleba
malé lístky bazalky AQ na ozdobu

Jak na to?

Uzenou makrelu prsty ruky rozevřete a oberte maso nejprve zjedné strany mezi kostrou a kůží, pak zdruhé strany. Pozor na drobné kůstky. Maso dejte do misky s vyšším okrajem, přidejte nasekanou chilli papričku, petrželku, obě lučiny, nastrouhané vajíčko a zakysanou smetanu. Zadní stranou vidličky rozmačkejte a promíchejte. Je-li potřeba, přidejte pár kapek mléka. Nakonec vmíchejte parmazán, ochuťte štávou z limetky asolí. Chléb dejte pod gril a dokřupava jej opečte. Na každý plátek dejte pořádnou vrstvu pomazánky a ozdobte ji lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní makrelové tousty

Velmi snadné Středomořská Pomazánky Bazalka , Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 uzená makrela AQ
1 malá chilli paprička, zbavená semeníku, nasekaná najemno
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2 balení lučiny ve staniolu
1 vejce, natvrdo uvařené, nastrouhané
1 lžíce zakysané smetany AQ
trocha mléka ABio
30 g strouhaného parmazánu
1 limetka
sůl
4–6 plátku tmavého chleba
malé lístky bazalky AQ na ozdobu

Jak na to?

Uzenou makrelu prsty ruky rozevřete a oberte maso nejprve zjedné strany mezi kostrou a kůží, pak zdruhé strany. Pozor na drobné kůstky. Maso dejte do misky s vyšším okrajem, přidejte nasekanou chilli papričku, petrželku, obě lučiny, nastrouhané vajíčko a zakysanou smetanu. Zadní stranou vidličky rozmačkejte a promíchejte. Je-li potřeba, přidejte pár kapek mléka. Nakonec vmíchejte parmazán, ochuťte štávou z limetky asolí. Chléb dejte pod gril a dokřupava jej opečte. Na každý plátek dejte pořádnou vrstvu pomazánky a ozdobte ji lístky bazalky.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019