Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPikantní kuřecí kousky v krémové omáčce se špagetami
Albert logoAlbert logo
  • Pikantní kuřecí kousky v krémové omáčce se špagetami

Pikantní kuřecí kousky v krémové omáčce se špagetami

Pikantní kuřecí kousky v krémové omáčce se špagetami
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Chilli mleté 1/2 plž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Olej olivový
  • Vývar kuřecí 100 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Sůl
  • Bílé víno
  • Česnek
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Pažitka čerstvá
  • Špagety
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Chilli mleté 1/2 plž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Olej olivový
  • Vývar kuřecí 100 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Sůl
  • Bílé víno
  • Česnek
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Pažitka čerstvá
  • Špagety

Příprava

1
Uvařte těstoviny dle návodu. V misce smíchejte všechno koření.
2
Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na stejně velké kousky. Maso z obou stran potřete olivovým olejem. Poté je důkladně obalte ve směsi koření.
3
Rozpalte pánev s olivovým olejem a masové kousky zprudka opečte z obou stran dozlatova. Opečené maso vyjměte a položte na talíř.
4
V téže pánvi si připravte krémovou omáčku. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, česnek, kuřecí vývar, pár kapek bílého vína (může, ale nemusí být), sladkou smetanu a za stálého míchání přiveďte k varu.
5
Pak teplotu snižte a do pánve na 30 sekund opět vložte maso. Maso do směsi ponořte ze všech stran, což zaručí jeho šťavnatost.
1
Uvařte těstoviny dle návodu. V misce smíchejte všechno koření.
2
Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na stejně velké kousky. Maso z obou stran potřete olivovým olejem. Poté je důkladně obalte ve směsi koření.
3
Rozpalte pánev s olivovým olejem a masové kousky zprudka opečte z obou stran dozlatova. Opečené maso vyjměte a položte na talíř.
4
V téže pánvi si připravte krémovou omáčku. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, česnek, kuřecí vývar, pár kapek bílého vína (může, ale nemusí být), sladkou smetanu a za stálého míchání přiveďte k varu.
5
Pak teplotu snižte a do pánve na 30 sekund opět vložte maso. Maso do směsi ponořte ze všech stran, což zaručí jeho šťavnatost.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.