×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

Další recepty a články

Krůtí stehna dušená v červeném...
Krůtí stehna dušená...
Krůtí stehna dušená v červeném...
Krůtí stehna dušená v červeném...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...

Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
800 g řízků ze spodního stehna
sůl
Melounová salsa
¼ malého melounu
1 červená cibule
1 citron
1 hrst koriandru
Ananasová salsa
½ malého ananasu
1 chilli paprička
1 větší rajče
2 jarní cibulky
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

Smíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, nasekanou chilli papričku a  koriandr. Řízky naložte do marinády alespoň na tři hodiny. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte.
Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.
Na melounovou salsu pokrájejte meloun a  červenou cibuli na drobné kousky. Zakápněte citronovou šťávou a  smíchejte s nasekaným koriandrem.
Na ananasovou salsu oloupejte ananas a  pokrájejte ho nadrobno. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a  nasekané jarní cibulky. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a  promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bez laktózy Krůtí maso podle Zdeňka Pohlreicha Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
800 g řízků ze spodního stehna
sůl
Melounová salsa
¼ malého melounu
1 červená cibule
1 citron
1 hrst koriandru
Ananasová salsa
½ malého ananasu
1 chilli paprička
1 větší rajče
2 jarní cibulky
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

Smíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, nasekanou chilli papričku a  koriandr. Řízky naložte do marinády alespoň na tři hodiny. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte.
Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.
Na melounovou salsu pokrájejte meloun a  červenou cibuli na drobné kousky. Zakápněte citronovou šťávou a  smíchejte s nasekaným koriandrem.
Na ananasovou salsu oloupejte ananas a  pokrájejte ho nadrobno. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a  nasekané jarní cibulky. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a  promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Krůtí stehna dušená v červeném...
Krůtí stehna dušená v červeném...
Krůtí stehna dušená v červeném...
Krůtí stehna dušená v červeném...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...

Inspirujte se podobnými recepty