×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
800 g řízků ze spodního stehna
sůl
Melounová salsa
¼ malého melounu
1 červená cibule
1 citron
1 hrst koriandru
Ananasová salsa
½ malého ananasu
1 chilli paprička
1 větší rajče
2 jarní cibulky
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

Smíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, nasekanou chilli papričku a  koriandr. Řízky naložte do marinády alespoň na tři hodiny. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte.
Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.
Na melounovou salsu pokrájejte meloun a  červenou cibuli na drobné kousky. Zakápněte citronovou šťávou a  smíchejte s nasekaným koriandrem.
Na ananasovou salsu oloupejte ananas a  pokrájejte ho nadrobno. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a  nasekané jarní cibulky. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a  promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bez laktózy Krůtí maso podle Zdeňka Pohlreicha , Rajče , Chilli paprička Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
800 g řízků ze spodního stehna
sůl
Melounová salsa
¼ malého melounu
1 červená cibule
1 citron
1 hrst koriandru
Ananasová salsa
½ malého ananasu
1 chilli paprička
1 větší rajče
2 jarní cibulky
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

Smíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, nasekanou chilli papričku a  koriandr. Řízky naložte do marinády alespoň na tři hodiny. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte.
Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.
Na melounovou salsu pokrájejte meloun a  červenou cibuli na drobné kousky. Zakápněte citronovou šťávou a  smíchejte s nasekaným koriandrem.
Na ananasovou salsu oloupejte ananas a  pokrájejte ho nadrobno. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a  nasekané jarní cibulky. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a  promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty