×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pikantní krůtí steaky s mangovou salsou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Pikantní krůtí steaky s mangovou salsou

Co budete potřebovat

800 g krůtí stehenní řízek
100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce medu
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
sůl
Mangová salsa
1 mango
1 chilli paprička
1 větší rajče
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

V misce promíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, med, nasekanou chilli papričku a koriandr. Z krůtího masa si připravte řízky, naložte je do marinády alespoň na tři hodiny. Ideálně přes noc. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte. Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.

Na mangovou salsu očistěte mango a pokrájejte ho na drobné kostičky. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a nasekaným koriandrem. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní krůtí steaky s mangovou salsou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

800 g krůtí stehenní řízek
100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce medu
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
sůl
Mangová salsa
1 mango
1 chilli paprička
1 větší rajče
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

V misce promíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, med, nasekanou chilli papričku a koriandr. Z krůtího masa si připravte řízky, naložte je do marinády alespoň na tři hodiny. Ideálně přes noc. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte. Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.

Na mangovou salsu očistěte mango a pokrájejte ho na drobné kostičky. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a nasekaným koriandrem. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty