×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní krůtí steaky s mangovou salsou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Pikantní krůtí steaky s mangovou salsou

Co budete potřebovat

800 g krůtí stehenní řízek
100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce medu
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
sůl
Mangová salsa
1 mango
1 chilli paprička
1 větší rajče
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

V misce promíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, med, nasekanou chilli papričku a koriandr. Z krůtího masa si připravte řízky, naložte je do marinády alespoň na tři hodiny. Ideálně přes noc. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte. Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.

Na mangovou salsu očistěte mango a pokrájejte ho na drobné kostičky. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a nasekaným koriandrem. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní krůtí steaky s mangovou salsou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne , Rajče , Chilli paprička
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

800 g krůtí stehenní řízek
100 ml olivového oleje
3 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce medu
1 chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
sůl
Mangová salsa
1 mango
1 chilli paprička
1 větší rajče
1 limeta
olivový olej
sůl

Jak na to?

V misce promíchejte olivový olej, worcesterovou omáčku, med, nasekanou chilli papričku a koriandr. Z krůtího masa si připravte řízky, naložte je do marinády alespoň na tři hodiny. Ideálně přes noc. Před tepelnou úpravou maso lehce osolte. Grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale nevysušilo se. Pět minut z každé strany by mělo stačit.

Na mangovou salsu očistěte mango a pokrájejte ho na drobné kostičky. Přidejte nasekanou chilli papričku, rajče zbavené semínek pokrájené nadrobno a nasekaným koriandrem. Zakápněte limetovou šťávou, olivovým olejem, osolte a promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty