×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Hlavní chod Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
(0)

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...

Inspirujte se podobnými recepty