×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní kapr a lehký bramborový salát
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Ryby , Vánoce ,

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Co budu potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rybí karbanátky s kaší

    Ryby nad 60 minut
  • Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

    Ryby 30 minut