Pikantní kapr a lehký bramborový salát
Co budete potřebovat
Jak na to?
Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pikantní kapr a lehký bramborový salát
Co budete potřebovat
Jak na to?
Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio