×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za...
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za 15 minut
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Hlavní chod Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za...
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za 15 minut
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty