×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Vánoční poleno (roláda)
Vánoční poleno...
Vánoční poleno (roláda)
Vánoční poleno (roláda)

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Hlavní chod Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
1–2 lžičky soli
100 ml oleje
2 lžíce mleté sladké papriky – můžete přidat i trochu pálivé
750 g kapřích filetů
Salát
500 g brambor vhodných na salát
sůl
2 mrkve
čtvrtka celeru
3 vajíčka
1 malá cibule
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů

Jak na to?

Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C.
Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky
a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Vánoční poleno (roláda)
Vánoční poleno...
Vánoční poleno (roláda)
Vánoční poleno (roláda)

Inspirujte se podobnými recepty