Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČočkové ragú se ztraceným vejcem
Albert logoAlbert logo
  • Čočkové ragú se ztraceným vejcem
Čočkové ragú se ztraceným vejcem

Čočkové ragú se ztraceným vejcem

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mrkev 2 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Čočka červená 400 g
  • Olej olivový
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 4 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mrkev 2 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Čočka červená 400 g
  • Olej olivový
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 4 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Cibuli, řapíkatý celer a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpalte olej a zeleninu na středním plamenu orestujte, měla by pouze změknout, ne chytit barvu.
2
Asi po pěti minutách přisypte čočku, promíchejte ji se zeleninou, přidejte tymián a přilijte vodu tak, aby tekutina sahala asi centimetr pod hladinu obsahu hrnce. Přiklopte, stáhněte plamen a nechte asi 15 minut pomalu vařit. Občas čočku zkontrolujte, případně doplňte trochu tekutiny.
3
Mezitím ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s octem a stáhněte plamen, aby voda jen lehce pobublávala. Do misky rozklepněte vejce, ve vodě vytvořte lžící vír, do jeho středu vyklopte vajíčko, nechte ho vařit čtyři minuty a vylovte. Takto postupně připravte všechna vejce.
4
Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem a rozdělte na talíře. Na každou porci dejte jedno vejce, osolte, opepřete a celý pokrm zasypte nasekanou hladkolistou petrželí.
1
Cibuli, řapíkatý celer a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpalte olej a zeleninu na středním plamenu orestujte, měla by pouze změknout, ne chytit barvu.
2
Asi po pěti minutách přisypte čočku, promíchejte ji se zeleninou, přidejte tymián a přilijte vodu tak, aby tekutina sahala asi centimetr pod hladinu obsahu hrnce. Přiklopte, stáhněte plamen a nechte asi 15 minut pomalu vařit. Občas čočku zkontrolujte, případně doplňte trochu tekutiny.
3
Mezitím ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s octem a stáhněte plamen, aby voda jen lehce pobublávala. Do misky rozklepněte vejce, ve vodě vytvořte lžící vír, do jeho středu vyklopte vajíčko, nechte ho vařit čtyři minuty a vylovte. Takto postupně připravte všechna vejce.
4
Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem a rozdělte na talíře. Na každou porci dejte jedno vejce, osolte, opepřete a celý pokrm zasypte nasekanou hladkolistou petrželí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 29.05.2024 do 04.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.05.2024 do 04.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 22.05.2024 do 04.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.