×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní grilované kuře

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Pikantní grilované kuře

Co budete potřebovat

1 celé kuře o váze cca 1,5 kg
60 ml kokosového mléka
2 lžíce červené kari pasty
1 lžička medu nebo tmavého cukru
2 lžíce kečupu
sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě. Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou medem nebo cukrem a přidejte kečup. Poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě. Ještě předtím, než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní grilované kuře

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Maso Grilování Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

1 celé kuře o váze cca 1,5 kg
60 ml kokosového mléka
2 lžíce červené kari pasty
1 lžička medu nebo tmavého cukru
2 lžíce kečupu
sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě. Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou medem nebo cukrem a přidejte kečup. Poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě. Ještě předtím, než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat