×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pickles – základní recept

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Pickles – základní recept

Co budete potřebovat

1 kg bio zeleniny: 500 g bílého zelí, 300 g mrkve a 200 g cibule (Poměry můžete měnit, nebo použít i jinou zeleninu, třeba ředkve, tuřín, kedlubny nebo červenou řepu.)
15–20 g mořské soli
koření podle chuti: kmín, kopr, zázvor, jalovec nebo bobkový list
4l zavařovací lahev nebo keramická nádoba na pickles

Jak na to?

Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo a cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Množství upravte podle použité nádoby. Zeleninu smíchejte se solí ve velké míse a dobře ji rukama promačkejte, aby začala pouštět šťávu. Pak ji okořeňte a napěchujte do čisté nádoby tak, aby byla ponořená do šťávy, a zatižte ji. Pokud nemáte nádobu určenou přímo ke kvašení, která je vybavena pokličkou, použijte třeba dobře umytou zavařovací sklenici, naplněnou vodou nebo pískem. Nádobu na kvašení postavte do misky (během kvašení z ní může vytékat šťáva) a nechte ji stát 4–6 dní v teplotě kolem 20 °C. Nižší teplota kvašení zpomaluje, při vyšších teplotách by kvašená zelenina mohla žluknout. Nedávejte ji k topení nebo na přímé slunce.
Když je zelenina zkvašená a měkká a je v ní hodně šťávy, rozdělte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být ponořená v kysané šťávě. Kvašení zastavíte tak, že dáte lahve do ledničky. A pokud ji hned nesníte, vydrží tam i několik měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pickles – základní recept

Snadné Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

1 kg bio zeleniny: 500 g bílého zelí, 300 g mrkve a 200 g cibule (Poměry můžete měnit, nebo použít i jinou zeleninu, třeba ředkve, tuřín, kedlubny nebo červenou řepu.)
15–20 g mořské soli
koření podle chuti: kmín, kopr, zázvor, jalovec nebo bobkový list
4l zavařovací lahev nebo keramická nádoba na pickles

Jak na to?

Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo a cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Množství upravte podle použité nádoby. Zeleninu smíchejte se solí ve velké míse a dobře ji rukama promačkejte, aby začala pouštět šťávu. Pak ji okořeňte a napěchujte do čisté nádoby tak, aby byla ponořená do šťávy, a zatižte ji. Pokud nemáte nádobu určenou přímo ke kvašení, která je vybavena pokličkou, použijte třeba dobře umytou zavařovací sklenici, naplněnou vodou nebo pískem. Nádobu na kvašení postavte do misky (během kvašení z ní může vytékat šťáva) a nechte ji stát 4–6 dní v teplotě kolem 20 °C. Nižší teplota kvašení zpomaluje, při vyšších teplotách by kvašená zelenina mohla žluknout. Nedávejte ji k topení nebo na přímé slunce.
Když je zelenina zkvašená a měkká a je v ní hodně šťávy, rozdělte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být ponořená v kysané šťávě. Kvašení zastavíte tak, že dáte lahve do ledničky. A pokud ji hned nesníte, vydrží tam i několik měsíců.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty