Další recepty a články


Pickles – základní recept
Co budete potřebovat
Jak na to?
Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo a cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Množství upravte podle použité nádoby. Zeleninu smíchejte se solí ve velké míse a dobře ji rukama promačkejte, aby začala pouštět šťávu. Pak ji okořeňte a napěchujte do čisté nádoby tak, aby byla ponořená do šťávy, a zatižte ji. Pokud nemáte nádobu určenou přímo ke kvašení, která je vybavena pokličkou, použijte třeba dobře umytou zavařovací sklenici, naplněnou vodou nebo pískem. Nádobu na kvašení postavte do misky (během kvašení z ní může vytékat šťáva) a nechte ji stát 4–6 dní v teplotě kolem 20 °C. Nižší teplota kvašení zpomaluje, při vyšších teplotách by kvašená zelenina mohla žluknout. Nedávejte ji k topení nebo na přímé slunce.
Když je zelenina zkvašená a měkká a je v ní hodně šťávy, rozdělte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být ponořená v kysané šťávě. Kvašení zastavíte tak, že dáte lahve do ledničky. A pokud ji hned nesníte, vydrží tam i několik měsíců.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pickles – základní recept
Co budete potřebovat
Jak na to?
Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo a cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Množství upravte podle použité nádoby. Zeleninu smíchejte se solí ve velké míse a dobře ji rukama promačkejte, aby začala pouštět šťávu. Pak ji okořeňte a napěchujte do čisté nádoby tak, aby byla ponořená do šťávy, a zatižte ji. Pokud nemáte nádobu určenou přímo ke kvašení, která je vybavena pokličkou, použijte třeba dobře umytou zavařovací sklenici, naplněnou vodou nebo pískem. Nádobu na kvašení postavte do misky (během kvašení z ní může vytékat šťáva) a nechte ji stát 4–6 dní v teplotě kolem 20 °C. Nižší teplota kvašení zpomaluje, při vyšších teplotách by kvašená zelenina mohla žluknout. Nedávejte ji k topení nebo na přímé slunce.
Když je zelenina zkvašená a měkká a je v ní hodně šťávy, rozdělte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být ponořená v kysané šťávě. Kvašení zastavíte tak, že dáte lahve do ledničky. A pokud ji hned nesníte, vydrží tam i několik měsíců.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio