Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pickles – základní recept

Další recepty a články

Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s...
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z...
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...

Pickles – základní recept

Co budete potřebovat

1 kg bio zeleniny: 500 g bílého zelí, 300 g mrkve a 200 g cibule (Poměry můžete měnit, nebo použít i jinou zeleninu, třeba ředkve, tuřín, kedlubny nebo červenou řepu.)
15–20 g mořské soli
koření podle chuti: kmín, kopr, zázvor, jalovec nebo bobkový list
4l zavařovací lahev nebo keramická nádoba na pickles

Jak na to?

Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo a cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Množství upravte podle použité nádoby. Zeleninu smíchejte se solí ve velké míse a dobře ji rukama promačkejte, aby začala pouštět šťávu. Pak ji okořeňte a napěchujte do čisté nádoby tak, aby byla ponořená do šťávy, a zatižte ji. Pokud nemáte nádobu určenou přímo ke kvašení, která je vybavena pokličkou, použijte třeba dobře umytou zavařovací sklenici, naplněnou vodou nebo pískem. Nádobu na kvašení postavte do misky (během kvašení z ní může vytékat šťáva) a nechte ji stát 4–6 dní v teplotě kolem 20 °C. Nižší teplota kvašení zpomaluje, při vyšších teplotách by kvašená zelenina mohla žluknout. Nedávejte ji k topení nebo na přímé slunce.
Když je zelenina zkvašená a měkká a je v ní hodně šťávy, rozdělte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být ponořená v kysané šťávě. Kvašení zastavíte tak, že dáte lahve do ledničky. A pokud ji hned nesníte, vydrží tam i několik měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pickles – základní recept

Snadné Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (36)

Co budete potřebovat

1 kg bio zeleniny: 500 g bílého zelí, 300 g mrkve a 200 g cibule (Poměry můžete měnit, nebo použít i jinou zeleninu, třeba ředkve, tuřín, kedlubny nebo červenou řepu.)
15–20 g mořské soli
koření podle chuti: kmín, kopr, zázvor, jalovec nebo bobkový list
4l zavařovací lahev nebo keramická nádoba na pickles

Jak na to?

Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nahrubo a cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Množství upravte podle použité nádoby. Zeleninu smíchejte se solí ve velké míse a dobře ji rukama promačkejte, aby začala pouštět šťávu. Pak ji okořeňte a napěchujte do čisté nádoby tak, aby byla ponořená do šťávy, a zatižte ji. Pokud nemáte nádobu určenou přímo ke kvašení, která je vybavena pokličkou, použijte třeba dobře umytou zavařovací sklenici, naplněnou vodou nebo pískem. Nádobu na kvašení postavte do misky (během kvašení z ní může vytékat šťáva) a nechte ji stát 4–6 dní v teplotě kolem 20 °C. Nižší teplota kvašení zpomaluje, při vyšších teplotách by kvašená zelenina mohla žluknout. Nedávejte ji k topení nebo na přímé slunce.
Když je zelenina zkvašená a měkká a je v ní hodně šťávy, rozdělte ji do menších zavařovacích sklenic. Zelenina musí být ponořená v kysané šťávě. Kvašení zastavíte tak, že dáte lahve do ledničky. A pokud ji hned nesníte, vydrží tam i několik měsíců.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...

Inspirujte se podobnými recepty