Petrželový chlebíček s limetkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a nechte na pečicím papíře vychladnout.
Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Petrželový chlebíček s limetkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a nechte na pečicím papíře vychladnout.
Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio