×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Petrželový chlebíček s limetkou

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové...
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s...
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...

Petrželový chlebíček s limetkou

Co budete potřebovat

3 vejce
175 ml slunečnicového oleje
2 lžíce medu
150 g hnědého třtinového cukru
250 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
šťáva a  nastrouhaná kůra z 1 limetky
špetka mletého zázvoru a  špetka skořice
200 g nastrouhané petržele + 1 celá petržel
100 g cukru krupice
100 g moučkového cukru
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Jak na to?

Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a  vysypte hrubou moukou.
Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým  cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a  kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a  zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a  povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a  nechte na pečicím papíře vychladnout.
Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a  přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Petrželový chlebíček s limetkou

Dezert Snadné Ostatní Párty Vegetariánské Bez laktózy Jak na kořenovou zeleninu Magazín 1/2017 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

3 vejce
175 ml slunečnicového oleje
2 lžíce medu
150 g hnědého třtinového cukru
250 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
šťáva a  nastrouhaná kůra z 1 limetky
špetka mletého zázvoru a  špetka skořice
200 g nastrouhané petržele + 1 celá petržel
100 g cukru krupice
100 g moučkového cukru
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Jak na to?

Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a  vysypte hrubou moukou.
Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým  cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a  kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a  zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a  povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a  nechte na pečicím papíře vychladnout.
Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a  přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat