×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí
30 minut , Příloha , Velmi snadné , Česká , Vaření ,

Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Co budu potřebovat

1 kg brambor
700 g petržele
60 g másla
125 ml mléka, ohřátého
mořská sůl
Na šalvějové máslo:
100 g másla, na kousky
2 lžíce celých šalvějových lístků

Jak na to?

Brambory i petržel oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte patnáct až dvacet minut doměkka. Sceďte, dejte do robotu, rozšťouchejte, přidejte máslo, horké mléko a našlehejte dohladka. Osolte podle chuti.
Udělejte šalvějové máslo: Máslo rozpusťte na středním plameni v malém rendlíku. Přidejte lístky šalvěje a stále zahřívejte, dokud máslo nezezlátne a šalvěj není krásně křupavá. Kaši servírujte politou máslem a ozdobenou šalvějí, spolu s plátky roastbeefu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šmoulí cuketové placičky s tzatziky

    Vegetariánské 45 minut
  • Karlovarský knedlík

    Vegetariánské 45 minut
  • Grilovaná zelenina

    Příloha 60 minut