×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Co budete potřebovat

1 kg brambor
700 g petržele
60 g másla
125 ml mléka, ohřátého
mořská sůl
Na šalvějové máslo:
100 g másla, na kousky
2 lžíce celých šalvějových lístků

Jak na to?

Brambory i petržel oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte patnáct až dvacet minut doměkka. Sceďte, dejte do robotu, rozšťouchejte, přidejte máslo, horké mléko a našlehejte dohladka. Osolte podle chuti.
Udělejte šalvějové máslo: Máslo rozpusťte na středním plameni v malém rendlíku. Přidejte lístky šalvěje a stále zahřívejte, dokud máslo nezezlátne a šalvěj není krásně křupavá. Kaši servírujte politou máslem a ozdobenou šalvějí, spolu s plátky roastbeefu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Příloha Velmi snadné Česká Vaření Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

1 kg brambor
700 g petržele
60 g másla
125 ml mléka, ohřátého
mořská sůl
Na šalvějové máslo:
100 g másla, na kousky
2 lžíce celých šalvějových lístků

Jak na to?

Brambory i petržel oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte patnáct až dvacet minut doměkka. Sceďte, dejte do robotu, rozšťouchejte, přidejte máslo, horké mléko a našlehejte dohladka. Osolte podle chuti.
Udělejte šalvějové máslo: Máslo rozpusťte na středním plameni v malém rendlíku. Přidejte lístky šalvěje a stále zahřívejte, dokud máslo nezezlátne a šalvěj není krásně křupavá. Kaši servírujte politou máslem a ozdobenou šalvějí, spolu s plátky roastbeefu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Inspirujte se podobnými recepty