×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Co budete potřebovat

1 kg brambor
700 g petržele
60 g másla
125 ml mléka, ohřátého
mořská sůl
Na šalvějové máslo:
100 g másla, na kousky
2 lžíce celých šalvějových lístků

Jak na to?

Brambory i petržel oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte patnáct až dvacet minut doměkka. Sceďte, dejte do robotu, rozšťouchejte, přidejte máslo, horké mléko a našlehejte dohladka. Osolte podle chuti.
Udělejte šalvějové máslo: Máslo rozpusťte na středním plameni v malém rendlíku. Přidejte lístky šalvěje a stále zahřívejte, dokud máslo nezezlátne a šalvěj není krásně křupavá. Kaši servírujte politou máslem a ozdobenou šalvějí, spolu s plátky roastbeefu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Příloha Velmi snadné Česká Vaření Petržel kadeřavá Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

1 kg brambor
700 g petržele
60 g másla
125 ml mléka, ohřátého
mořská sůl
Na šalvějové máslo:
100 g másla, na kousky
2 lžíce celých šalvějových lístků

Jak na to?

Brambory i petržel oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte patnáct až dvacet minut doměkka. Sceďte, dejte do robotu, rozšťouchejte, přidejte máslo, horké mléko a našlehejte dohladka. Osolte podle chuti.
Udělejte šalvějové máslo: Máslo rozpusťte na středním plameni v malém rendlíku. Přidejte lístky šalvěje a stále zahřívejte, dokud máslo nezezlátne a šalvěj není krásně křupavá. Kaši servírujte politou máslem a ozdobenou šalvějí, spolu s plátky roastbeefu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty