Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPerníkové dortíčky se šlehačkou kunín de luxe
Albert logoAlbert logo
  • Perníkové dortíčky se šlehačkou kunín de luxe
Perníkové dortíčky se šlehačkou kunín de luxe

Perníkové dortíčky se šlehačkou kunín de luxe

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience10 porcí

10 porcí
  • Cukr moučkový 200 g
  • Perníkové těsto 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 250 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Zázvor mletý 2 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Skořice mletá 3 člž
  • Sůl
  • Podmáslí 120 ml
  • Cukr třtinový 100 g
  • Melasa 80 g
  • Krémový čerstvý sýr 350 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Smetana ke šlehání 40% 100 ml
  • Cukr krupicový 30 g
  • Brusinky sušené 1 hrs.
  • Máslo 110 g
  • Cukr moučkový 200 g
  • Perníkové těsto 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 250 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Zázvor mletý 2 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Skořice mletá 3 člž
  • Sůl
  • Podmáslí 120 ml
  • Cukr třtinový 100 g
  • Melasa 80 g
  • Krémový čerstvý sýr 350 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
Z perníkového těsta vyválejte na pomoučeném válu placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní malé perníkové panáčky. Ty přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte plech zcela vychladnout na mřížce.
2
V misce smíchejte moučkový cukr spolu s 1 bílkem do elastické polevy. Polevu přendejte do cukrářského pytlíku a perníčky jí ozdobte. Nechte zaschnout.
3
Do větší mísy prosejte 200 g mouky, sodu, prášek do pečiva, zázvor, muškátový oříšek, pouze 1 lžičku skořice a špetku soli.
4
V menší misce prošlehejte melasu s podmáslím.
5
V další misce utřete třtinový cukr a změklé máslo, až je hmota světlá a nadýchaná. Postupně po jednom zašlehejte zbylý žloutek a 2 vejce. Postupně přidávejte moučnou směs, tu pak střídejte se směsí z podmáslí, až vznikne hladké těsto.
6
Těsto nalijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu cca 20 minut. Po upečení vyndejte plech na mřížku a nechte vychladnout.
7
Z upečeného těsta vykrajujte kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm jednotlivé části dortíčků.
8
V míse vyšlehejte čerstvý smetanový sýr spolu se 40% šlehačkou de Luxe od Mlékárny Kunín, krupicovým cukrem, vanilkovým extraktem a 1 lžičkou skořice na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku opatřeného hladkou zdobicí špičkou.
9
Na všechna vykrájená kolečka korpusu nastříkejte krém a pak položte dva ozdobené korpusy na sebe. Nakonec dortíky posypte skořicí, ozdobte brusinkou a ozdobeným perníčkem.
1
Z perníkového těsta vyválejte na pomoučeném válu placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní malé perníkové panáčky. Ty přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte plech zcela vychladnout na mřížce.
2
V misce smíchejte moučkový cukr spolu s 1 bílkem do elastické polevy. Polevu přendejte do cukrářského pytlíku a perníčky jí ozdobte. Nechte zaschnout.
3
Do větší mísy prosejte 200 g mouky, sodu, prášek do pečiva, zázvor, muškátový oříšek, pouze 1 lžičku skořice a špetku soli.
4
V menší misce prošlehejte melasu s podmáslím.
5
V další misce utřete třtinový cukr a změklé máslo, až je hmota světlá a nadýchaná. Postupně po jednom zašlehejte zbylý žloutek a 2 vejce. Postupně přidávejte moučnou směs, tu pak střídejte se směsí z podmáslí, až vznikne hladké těsto.
6
Těsto nalijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu cca 20 minut. Po upečení vyndejte plech na mřížku a nechte vychladnout.
7
Z upečeného těsta vykrajujte kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm jednotlivé části dortíčků.
8
V míse vyšlehejte čerstvý smetanový sýr spolu se 40% šlehačkou de Luxe od Mlékárny Kunín, krupicovým cukrem, vanilkovým extraktem a 1 lžičkou skořice na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku opatřeného hladkou zdobicí špičkou.
9
Na všechna vykrájená kolečka korpusu nastříkejte krém a pak položte dva ozdobené korpusy na sebe. Nakonec dortíky posypte skořicí, ozdobte brusinkou a ozdobeným perníčkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.