Božské vanilkové rohlíčky
Vůně křehkého pečiva, a zvláště vanilkového, navodí pravou vánoční atmosféru v celém domě. Jestliže si v pečení cukroví moc nevěříte, podle našeho receptu ho zvládnete na jedničku.

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 200 g
- Mouka hladká 300 g
- Cukr moučkový 50 g
- Mandle 100 g
- Vaječný žloutek 2 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Máslo 200 g
- Mouka hladká 300 g
- Cukr moučkový 50 g
- Mandle 100 g
- Vaječný žloutek 2 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
Příprava
- 1Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
- 2Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
- 3Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
- 4Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.
- 1Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
- 2Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
- 3Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
- 4Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o božských vanilkových rohlíčcích měli vědět Máslo obsahuje vitaminy A, D, E, které jsou rozpustné v tucích. Aby mohlo být použito označení „máslo“, musí obsahovat min. 80 % mléčného tuku, nesmí obsahovat aditiva a jiné tuky.Jak udělat božské vanilkové rohlíčky zdravější Hladkou mouku můžete nahradit pohankovou moukou. Před obalením rohlíčků v cukru je nechte lehce zchladnout. Cukru na povrchu poté bude méně. Vanilkový cukr nahraďte vanilkovým luskem. Potom budou mít rohlíčky tu správnou vanilkovou chuť i vůni.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







