Inspirujte se podobnými recepty
Perníková chaloupka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Třetinu mouky a třetinu sody promíchejte v míse robota a pak postupně přidávejte po třetinách cukru, zázvoru, másla a medu a prohněťte do kompaktního těsta. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do lednice. Postup zopakujte s druhou třetinou mouky, sody a druhými třetinami ostatních ingrediencí. Nakonec zpracujte zbytek všech surovin. Postup po částech doporučujeme, abyste nezahltili robot.
2. Z každého těsta vyválejte mezi dvěma archy potravinářské folie plát o rozměru 40 x 30 cm, v jednom z nich udělejte po obou kratších okrajích dírky (velké tak, abyste jimi provlekli stužku). Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zcela zchladnout. Podle návodu na protější straně sestavte chaloupku. Díly slepujte bílkovou polevou. Uděláte ji tak, že cukr, bílky a citronovou šťávu ušleháte ručním elektrickým šlehačem do tuha a leskla.
Jak sestavit vánoční perníkovou chaloupku
1. Připravte si všechny tři upečené perníkové pláty. Každý z nich v půlce přeřízněte nožem s pilkou, abyste získali celkem šest stavebních dílu. Čtyři dejte stranou – oba dva s dírkami a dva další.
2. Zbylé dva seřízněte, aby vznikl přední a zadní štít chaloupky. Vrchní trojúhelník seřízněte tak, aby hrany pod ním měly délku asi 19,5–20 cm.
3. Oba díly s dírkami dejte k sobě a červenou stužkou je sešněrujte, aby byly u sebe, přesto se s nimi dalo lehce hýbat – asi jako s listy knihy – vytvoří střechu.
4. Začněte sestavovat chaloupku. Jednotlivé díly spojujte pomocí bílkové polevy. Pomáhejte si obyčejnými skleničkami a vždy počkejte, až poleva mezi dvěma díly zaschne, teprve pak pokračujte dál.
5. Jako poslední přidejte střechu – opatrně ji posaďte na chaloupku a rovněž ji pomocí bílkové polevy přilepte. Nechte dobře zaschnout.
6. Chaloupku dozdobte podle své fantazie. My jsme zvolili pouze cukrovinky dvou barev – zelené a červené. Na střeše udělejte z polevy rampouchy.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Perníková chaloupka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Třetinu mouky a třetinu sody promíchejte v míse robota a pak postupně přidávejte po třetinách cukru, zázvoru, másla a medu a prohněťte do kompaktního těsta. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do lednice. Postup zopakujte s druhou třetinou mouky, sody a druhými třetinami ostatních ingrediencí. Nakonec zpracujte zbytek všech surovin. Postup po částech doporučujeme, abyste nezahltili robot.
2. Z každého těsta vyválejte mezi dvěma archy potravinářské folie plát o rozměru 40 x 30 cm, v jednom z nich udělejte po obou kratších okrajích dírky (velké tak, abyste jimi provlekli stužku). Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zcela zchladnout. Podle návodu na protější straně sestavte chaloupku. Díly slepujte bílkovou polevou. Uděláte ji tak, že cukr, bílky a citronovou šťávu ušleháte ručním elektrickým šlehačem do tuha a leskla.
Jak sestavit vánoční perníkovou chaloupku
1. Připravte si všechny tři upečené perníkové pláty. Každý z nich v půlce přeřízněte nožem s pilkou, abyste získali celkem šest stavebních dílu. Čtyři dejte stranou – oba dva s dírkami a dva další.
2. Zbylé dva seřízněte, aby vznikl přední a zadní štít chaloupky. Vrchní trojúhelník seřízněte tak, aby hrany pod ním měly délku asi 19,5–20 cm.
3. Oba díly s dírkami dejte k sobě a červenou stužkou je sešněrujte, aby byly u sebe, přesto se s nimi dalo lehce hýbat – asi jako s listy knihy – vytvoří střechu.
4. Začněte sestavovat chaloupku. Jednotlivé díly spojujte pomocí bílkové polevy. Pomáhejte si obyčejnými skleničkami a vždy počkejte, až poleva mezi dvěma díly zaschne, teprve pak pokračujte dál.
5. Jako poslední přidejte střechu – opatrně ji posaďte na chaloupku a rovněž ji pomocí bílkové polevy přilepte. Nechte dobře zaschnout.
6. Chaloupku dozdobte podle své fantazie. My jsme zvolili pouze cukrovinky dvou barev – zelené a červené. Na střeše udělejte z polevy rampouchy.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio