Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Perníková chaloupka

Inspirujte se podobnými recepty

Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční...
Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční ozdoby
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr

Perníková chaloupka

Co budete potřebovat

1,2 kg hladké mouky
3 lžičky jedle sody
265 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce mletého zázvoru
375 g másla
580 g medu
cukrátka na dekorování
Na polevu:
640 g moučkového cukru
3 bílky
1/2 lžičky citronové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Třetinu mouky a třetinu sody promíchejte v míse robota a pak postupně přidávejte po třetinách cukru, zázvoru, másla a medu a prohněťte do kompaktního těsta. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do lednice. Postup zopakujte s druhou třetinou mouky, sody a druhými třetinami ostatních ingrediencí. Nakonec zpracujte zbytek všech surovin. Postup po částech doporučujeme, abyste nezahltili robot.
2. Z každého těsta vyválejte mezi dvěma archy potravinářské folie plát o rozměru 40 x 30 cm, v jednom z nich udělejte po obou kratších okrajích dírky (velké tak, abyste jimi provlekli stužku). Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zcela zchladnout. Podle návodu na protější straně sestavte chaloupku. Díly slepujte bílkovou polevou. Uděláte ji tak, že cukr, bílky a citronovou šťávu ušleháte ručním elektrickým šlehačem do tuha a leskla.

Jak sestavit vánoční perníkovou chaloupku

1. Připravte si všechny tři upečené perníkové pláty. Každý z nich v půlce přeřízněte nožem s pilkou, abyste získali celkem šest stavebních dílu. Čtyři dejte stranou – oba dva s dírkami a dva další.
2. Zbylé dva seřízněte, aby vznikl přední a zadní štít chaloupky. Vrchní trojúhelník seřízněte tak, aby hrany pod ním měly délku asi 19,5–20 cm.
3. Oba díly s dírkami dejte k sobě a červenou stužkou je sešněrujte, aby byly u sebe, přesto se s nimi dalo lehce hýbat – asi jako s listy knihy – vytvoří střechu.
4. Začněte sestavovat chaloupku. Jednotlivé díly spojujte pomocí bílkové polevy. Pomáhejte si obyčejnými skleničkami a vždy počkejte, až poleva mezi dvěma díly zaschne, teprve pak pokračujte dál.
5. Jako poslední přidejte střechu – opatrně ji posaďte na chaloupku a rovněž ji pomocí bílkové polevy přilepte. Nechte dobře zaschnout.
6. Chaloupku dozdobte podle své fantazie. My jsme zvolili pouze cukrovinky dvou barev – zelené a červené. Na střeše udělejte z polevy rampouchy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníková chaloupka

Dezert Náročné Česká Cukroví Vánoce Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1,2 kg hladké mouky
3 lžičky jedle sody
265 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce mletého zázvoru
375 g másla
580 g medu
cukrátka na dekorování
Na polevu:
640 g moučkového cukru
3 bílky
1/2 lžičky citronové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Třetinu mouky a třetinu sody promíchejte v míse robota a pak postupně přidávejte po třetinách cukru, zázvoru, másla a medu a prohněťte do kompaktního těsta. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do lednice. Postup zopakujte s druhou třetinou mouky, sody a druhými třetinami ostatních ingrediencí. Nakonec zpracujte zbytek všech surovin. Postup po částech doporučujeme, abyste nezahltili robot.
2. Z každého těsta vyválejte mezi dvěma archy potravinářské folie plát o rozměru 40 x 30 cm, v jednom z nich udělejte po obou kratších okrajích dírky (velké tak, abyste jimi provlekli stužku). Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zcela zchladnout. Podle návodu na protější straně sestavte chaloupku. Díly slepujte bílkovou polevou. Uděláte ji tak, že cukr, bílky a citronovou šťávu ušleháte ručním elektrickým šlehačem do tuha a leskla.

Jak sestavit vánoční perníkovou chaloupku

1. Připravte si všechny tři upečené perníkové pláty. Každý z nich v půlce přeřízněte nožem s pilkou, abyste získali celkem šest stavebních dílu. Čtyři dejte stranou – oba dva s dírkami a dva další.
2. Zbylé dva seřízněte, aby vznikl přední a zadní štít chaloupky. Vrchní trojúhelník seřízněte tak, aby hrany pod ním měly délku asi 19,5–20 cm.
3. Oba díly s dírkami dejte k sobě a červenou stužkou je sešněrujte, aby byly u sebe, přesto se s nimi dalo lehce hýbat – asi jako s listy knihy – vytvoří střechu.
4. Začněte sestavovat chaloupku. Jednotlivé díly spojujte pomocí bílkové polevy. Pomáhejte si obyčejnými skleničkami a vždy počkejte, až poleva mezi dvěma díly zaschne, teprve pak pokračujte dál.
5. Jako poslední přidejte střechu – opatrně ji posaďte na chaloupku a rovněž ji pomocí bílkové polevy přilepte. Nechte dobře zaschnout.
6. Chaloupku dozdobte podle své fantazie. My jsme zvolili pouze cukrovinky dvou barev – zelené a červené. Na střeše udělejte z polevy rampouchy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční...
Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční ozdoby
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr

Inspirujte se podobnými recepty