×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perníčkový panáček

Inspirujte se podobnými recepty

Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky...
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky se slaným...
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková...
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková pomazánka

Perníčkový panáček

Co budete potřebovat

Těsto:
300 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
50 g povoleného másla
2 lžičky perníkového koření
150 g moučkového cukru
100 ml medu
3 vejce
Do ručiček
lyofilizované brusinky
mandle
sušené ovoce
špejle na dotvoření

Jak na to?

Všechny suroviny propracujte pomocí kuchyňského robota. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
Troubu předehřejte na 220 °C a těsto rozválejte na asi 3 milimetry tenký plát. Pomocí formičky vykrajujte panáčky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do ručiček jim po jednom zabalte nějaký druh náplně (například mandli) a pomocí špejle panáčkovi naznačte oči a nos. Pečte asi 7 minut dozlatova. Vychladlé perníčky vkládejte do dárkových krabiček či dóz.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčkový panáček

Velmi snadné Chuťovky Vánoce
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Proč stále zkoušet jen hvězdy a srdíčka z perníkového těsta. Pozvěte letos fantazii do vánočního pečení a připravte dětem perníčkové panáčky s dárkem třeba z mandlí nebo brusinek. Děti budou nadšené.

Co budete potřebovat

Těsto:
300 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
50 g povoleného másla
2 lžičky perníkového koření
150 g moučkového cukru
100 ml medu
3 vejce
Do ručiček
lyofilizované brusinky
mandle
sušené ovoce
špejle na dotvoření

Jak na to?

Všechny suroviny propracujte pomocí kuchyňského robota. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
Troubu předehřejte na 220 °C a těsto rozválejte na asi 3 milimetry tenký plát. Pomocí formičky vykrajujte panáčky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do ručiček jim po jednom zabalte nějaký druh náplně (například mandli) a pomocí špejle panáčkovi naznačte oči a nos. Pečte asi 7 minut dozlatova. Vychladlé perníčky vkládejte do dárkových krabiček či dóz.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky...
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky se slaným...
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková...
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková pomazánka

Inspirujte se podobnými recepty