Perníčkové těsto základní recept
Ingredience
410 g | hladké mouky |
140 g | moučkového cukru |
75 g | másla |
3 | vejce |
2 | lžíce medu |
2 | lžičky holandského kakaa |
1 | lžička jedlé sody |
2 | lžičky perníkového koření |
1⁄2 | lžičky skořice |
Postup přípravy
1. Do mísy vsypte 400 g mouky, cukr, máslo pokojové teploty, 2 vejce, tekutý med, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny.
2. Těsto rozválejte na moukou posypané ploše na plát silný 4 mm, vykrajujte tvary a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut.
3. Horké perníčky ihned po vytažení z trouby potírejte ještě na plechu rozšlehaným vejcem a nechte zaschnout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY