Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Perníčkové těsto základní recept

Perníčkové těsto základní recept

Co víc rozzáří oči dětí než ručně vyrobené a ozdobené perníčky, které mohou připravit společně s vámi.

Ingredience

410 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
75 g másla
3 vejce
2 lžíce medu
2 lžičky holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
1⁄2 lžičky skořice

Postup přípravy

1. Do mísy vsypte 400 g mouky, cukr, máslo pokojové teploty, 2 vejce, tekutý med, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny.
2. Těsto rozválejte na moukou posypané ploše na plát silný 4 mm, vykrajujte tvary a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut.
3. Horké perníčky ihned po vytažení z trouby potírejte ještě na plechu rozšlehaným vejcem a nechte zaschnout.

Pomohl vám recept?
24hodnocení3

Další videorecepty