Perlová roláda

Snadné Dezert Počet porcí: 1 roláda Magazín 12/2021
Snadné Dezert Počet porcí: 1 roláda Magazín 12/2021
Videorecept

Ingredience

3 vejce
80 g třtinového cukru NP Bio
50 g hladké mouky
25 g kakaa holandského typu
3 lžíce instantní kávy Perla
1 lžíce plnotučného mléka
80 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce vodky
350 ml smetany ke šlehání (30 %)
50 g bílé čokolády
50 g hořké čokolády
1 lžička slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Vejce v míse vyšlehejte ručním šlehačem s 50 g cukru do světlé pěny. Šlehejte cca 10 minut. Do jiné mísy prosejte mouku, kakao a 2 lžíce kávy. Suchou směs spolu s mlékem přidejte do vyšlehané pěny a opatrně promíchejte na hladké těsto.

2. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12 minut.

3. Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a opatrně těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.

4. Do hrnce vlijte rum, vodku, zbývající kávu a přisypte 20 g moučkového cukru. Směs přiveďte k varu. Přelijte do misky a nechte vychladnout.

5. Smetanu spolu s rumovým rozvarem ručním šlehačem vyšlehejte do tuhého krému. Z hotového krému odeberte ¼ a dejte stranou. Zbylým krémem potřete piškot a znovu opatrně zarolujte. Dejte vychladit na 1 hodinu do lednice.

6. Připravte dvě vodní lázně. Do jedné misky vsypte nalámanou bílou čokoládu a půl lžičky oleje. Do druhé vsypte nalámanou hořkou čokoládu a zbylý olej a rozpusťte je.

7. Na dva plechy dejte pečicí papír. Rozpuštěnou čokoládu na ně vylijte dle druhu a rozetřete do tenké vrstvy. Dejte do lednice na 3 minuty. Pak čokolády vyndejte, opatrně vykrojte v celé ploše různě velké hvězdičky a dejte znovu do lednice na pár minut. Nakonec hvězdy vylámejte.

8. Vyndejte roládu, posypte ji zbylým moučkovým cukrem a ozdobte hvězdami a zbylým krémem.

Jak na to?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky