Perlová roláda

Snadné Dezert Počet porcí: 1 roláda Magazín 12/2021
Snadné Dezert Počet porcí: 1 roláda Magazín 12/2021

Ingredience

3 vejce
80 g třtinového cukru NP Bio
50 g hladké mouky
25 g kakaa holandského typu
3 lžíce instantní kávy Perla
1 lžíce plnotučného mléka
80 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce vodky
350 ml smetany ke šlehání (30 %)
50 g bílé čokolády
50 g hořké čokolády
1 lžička slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Vejce v míse vyšlehejte ručním šlehačem s 50 g cukru do světlé pěny. Šlehejte cca 10 minut. Do jiné mísy prosejte mouku, kakao a 2 lžíce kávy. Suchou směs spolu s mlékem přidejte do vyšlehané pěny a opatrně promíchejte na hladké těsto.

2. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12 minut.

3. Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a opatrně těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.

4. Do hrnce vlijte rum, vodku, zbývající kávu a přisypte 20 g moučkového cukru. Směs přiveďte k varu. Přelijte do misky a nechte vychladnout.

5. Smetanu spolu s rumovým rozvarem ručním šlehačem vyšlehejte do tuhého krému. Z hotového krému odeberte ¼ a dejte stranou. Zbylým krémem potřete piškot a znovu opatrně zarolujte. Dejte vychladit na 1 hodinu do lednice.

6. Připravte dvě vodní lázně. Do jedné misky vsypte nalámanou bílou čokoládu a půl lžičky oleje. Do druhé vsypte nalámanou hořkou čokoládu a zbylý olej a rozpusťte je.

7. Na dva plechy dejte pečicí papír. Rozpuštěnou čokoládu na ně vylijte dle druhu a rozetřete do tenké vrstvy. Dejte do lednice na 3 minuty. Pak čokolády vyndejte, opatrně vykrojte v celé ploše různě velké hvězdičky a dejte znovu do lednice na pár minut. Nakonec hvězdy vylámejte.

8. Vyndejte roládu, posypte ji zbylým moučkovým cukrem a ozdobte hvězdami a zbylým krémem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky