Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 vejce
80 g třtinového cukru NP Bio
50 g hladké mouky
25 g kakaa holandského typu
3 lžíce instantní kávy Perla
1 lžíce plnotučného mléka
80 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce vodky
350 ml smetany ke šlehání (30 %)
50 g bílé čokolády
50 g hořké čokolády
1 lžička slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Vejce v míse vyšlehejte ručním šlehačem s 50 g cukru do světlé pěny. Šlehejte cca 10 minut. Do jiné mísy prosejte mouku, kakao a 2 lžíce kávy. Suchou směs spolu s mlékem přidejte do vyšlehané pěny a opatrně promíchejte na hladké těsto.

2. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12 minut.

3. Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a opatrně těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.

4. Do hrnce vlijte rum, vodku, zbývající kávu a přisypte 20 g moučkového cukru. Směs přiveďte k varu. Přelijte do misky a nechte vychladnout.

5. Smetanu spolu s rumovým rozvarem ručním šlehačem vyšlehejte do tuhého krému. Z hotového krému odeberte ¼ a dejte stranou. Zbylým krémem potřete piškot a znovu opatrně zarolujte. Dejte vychladit na 1 hodinu do lednice.

6. Připravte dvě vodní lázně. Do jedné misky vsypte nalámanou bílou čokoládu a půl lžičky oleje. Do druhé vsypte nalámanou hořkou čokoládu a zbylý olej a rozpusťte je.

7. Na dva plechy dejte pečicí papír. Rozpuštěnou čokoládu na ně vylijte dle druhu a rozetřete do tenké vrstvy. Dejte do lednice na 3 minuty. Pak čokolády vyndejte, opatrně vykrojte v celé ploše různě velké hvězdičky a dejte znovu do lednice na pár minut. Nakonec hvězdy vylámejte.

8. Vyndejte roládu, posypte ji zbylým moučkovým cukrem a ozdobte hvězdami a zbylým krémem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
9hodnocení5

Další videorecepty