
Perlová roláda
Ingredience
3 | vejce |
80 g | třtinového cukru NP Bio |
50 g | hladké mouky |
25 g | kakaa holandského typu |
3 | lžíce instantní kávy Perla |
1 | lžíce plnotučného mléka |
80 g | moučkového cukru |
2 | lžíce rumu |
1 | lžíce vodky |
350 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
50 g | bílé čokolády |
50 g | hořké čokolády |
1 | lžička slunečnicového oleje |
Postup přípravy
1. Vejce v míse vyšlehejte ručním šlehačem s 50 g cukru do světlé pěny. Šlehejte cca 10 minut. Do jiné mísy prosejte mouku, kakao a 2 lžíce kávy. Suchou směs spolu s mlékem přidejte do vyšlehané pěny a opatrně promíchejte na hladké těsto.
2. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12 minut.
3. Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a opatrně těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.
4. Do hrnce vlijte rum, vodku, zbývající kávu a přisypte 20 g moučkového cukru. Směs přiveďte k varu. Přelijte do misky a nechte vychladnout.
5. Smetanu spolu s rumovým rozvarem ručním šlehačem vyšlehejte do tuhého krému. Z hotového krému odeberte ¼ a dejte stranou. Zbylým krémem potřete piškot a znovu opatrně zarolujte. Dejte vychladit na 1 hodinu do lednice.
6. Připravte dvě vodní lázně. Do jedné misky vsypte nalámanou bílou čokoládu a půl lžičky oleje. Do druhé vsypte nalámanou hořkou čokoládu a zbylý olej a rozpusťte je.
7. Na dva plechy dejte pečicí papír. Rozpuštěnou čokoládu na ně vylijte dle druhu a rozetřete do tenké vrstvy. Dejte do lednice na 3 minuty. Pak čokolády vyndejte, opatrně vykrojte v celé ploše různě velké hvězdičky a dejte znovu do lednice na pár minut. Nakonec hvězdy vylámejte.
8. Vyndejte roládu, posypte ji zbylým moučkovým cukrem a ozdobte hvězdami a zbylým krémem.