×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Co budete potřebovat

300 g cherry rajčat
400 g těstovin penne natural AExc
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
120 g černých oliv (nejlépe kalamata nebo alespoň s peckou)
60 ml balzamikového octa
2 hrsti bazalkových listů
150 g rukoly
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Větvičku či vícero větviček cherry rajčat dejte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte je olejem a dejte na 6–8 minut do trouby, aby rajčata změkla. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozpalte olej na středním plameni, přidejte česnek a minutu opékejte doměkka. Poté přidejte okapaného tuňáka, olivy, ocet a nakonec vmíchejte i těstoviny a chvíli opékejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalku, rukolu a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na porce, navrch dejte cherry rajčata a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

300 g cherry rajčat
400 g těstovin penne natural AExc
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
120 g černých oliv (nejlépe kalamata nebo alespoň s peckou)
60 ml balzamikového octa
2 hrsti bazalkových listů
150 g rukoly
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Větvičku či vícero větviček cherry rajčat dejte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte je olejem a dejte na 6–8 minut do trouby, aby rajčata změkla. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozpalte olej na středním plameni, přidejte česnek a minutu opékejte doměkka. Poté přidejte okapaného tuňáka, olivy, ocet a nakonec vmíchejte i těstoviny a chvíli opékejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalku, rukolu a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na porce, navrch dejte cherry rajčata a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat