Penne s pečenými rajčaty a tuňákem
Ingredience
300 g | cherry rajčat |
400 g | těstovin penne natural AExc |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | stroužek česneku |
2 | konzervy tuňáka v olivovém oleji |
120 g | černých oliv (nejlépe kalamata nebo alespoň s peckou) |
60 ml | balzamikového octa |
2 | hrsti bazalkových listů |
150 g | rukoly |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Větvičku či vícero větviček cherry rajčat dejte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte je olejem a dejte na 6–8 minut do trouby, aby rajčata změkla. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozpalte olej na středním plameni, přidejte česnek a minutu opékejte doměkka. Poté přidejte okapaného tuňáka, olivy, ocet a nakonec vmíchejte i těstoviny a chvíli opékejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalku, rukolu a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na porce, navrch dejte cherry rajčata a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY