×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Co budete potřebovat

300 g cherry rajčat
400 g těstovin penne natural AExc
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
120 g černých oliv (nejlépe kalamata nebo alespoň s peckou)
60 ml balzamikového octa
2 hrsti bazalkových listů
150 g rukoly
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Větvičku či vícero větviček cherry rajčat dejte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte je olejem a dejte na 6–8 minut do trouby, aby rajčata změkla. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozpalte olej na středním plameni, přidejte česnek a minutu opékejte doměkka. Poté přidejte okapaného tuňáka, olivy, ocet a nakonec vmíchejte i těstoviny a chvíli opékejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalku, rukolu a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na porce, navrch dejte cherry rajčata a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Bazalka , Rajče Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

300 g cherry rajčat
400 g těstovin penne natural AExc
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
120 g černých oliv (nejlépe kalamata nebo alespoň s peckou)
60 ml balzamikového octa
2 hrsti bazalkových listů
150 g rukoly
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Větvičku či vícero větviček cherry rajčat dejte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte je olejem a dejte na 6–8 minut do trouby, aby rajčata změkla. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozpalte olej na středním plameni, přidejte česnek a minutu opékejte doměkka. Poté přidejte okapaného tuňáka, olivy, ocet a nakonec vmíchejte i těstoviny a chvíli opékejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalku, rukolu a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na porce, navrch dejte cherry rajčata a podávejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019