×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Penne s pečenými rajčaty a tuňákem
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Italská , Pečení ,

Penne s pečenými rajčaty a tuňákem

Co budu potřebovat

300 g cherry rajčat
400 g těstovin penne natural AExc
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
120 g černých oliv (nejlépe kalamata nebo alespoň s peckou)
60 ml balzamikového octa
2 hrsti bazalkových listů
150 g rukoly
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Větvičku či vícero větviček cherry rajčat dejte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte je olejem a dejte na 6–8 minut do trouby, aby rajčata změkla. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozpalte olej na středním plameni, přidejte česnek a minutu opékejte doměkka. Poté přidejte okapaného tuňáka, olivy, ocet a nakonec vmíchejte i těstoviny a chvíli opékejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalku, rukolu a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na porce, navrch dejte cherry rajčata a podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Špagety carbonara

    Hlavní chod 30 minut
  • Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

    Hlavní chod 60 minut
  • Křupavé řízky po italsku

    Hlavní chod 30 minut