
Pěna z bílé čokolády
Postup přípravy
Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte k ní mléko a rendlík posaďte na hrnec s vroucí vodou. Přesvědčte se, že se bublinky nedotýkají dna rendlíku s čokoládou a mlékem, a obojí promíchejte do hladkého krému. Sejměte z ohně a nechte 5 minut zchladnout. Pak přidávejte jeden po druhém žloutky a zašlehávejte je ke směsi. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ji k čokoládové směsi. Nakonec ušlehejte dotuha bílky a rovněž je vmíchejte ke směsi. Rozdělte ji na dvě půlky a jednu obarvěte narůžovo. Pak obě barevné čokoládové pěny na střídačku navrstvěte do 6 skleniček o objemu zhruba 125 ml. Dejte na 3–4 hodiny chladit. Podávejte ozdobené šlehačkou.
Tip - Čokoládová pěna je velmi sytá, jedna sklenička je pro dvě osoby.
Pomohl vám recept?
5hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod