Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g bílé čokolády
60 ml mléka
3 vejce, bílky a žloutky odděleně
350 ml nejhustší smetany ke šlehání
červená potravinářská barva

Postup přípravy

Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte k ní mléko a rendlík posaďte na hrnec s vroucí vodou. Přesvědčte se, že se bublinky nedotýkají dna rendlíku s čokoládou a mlékem, a obojí promíchejte do hladkého krému. Sejměte z ohně a nechte 5 minut zchladnout. Pak přidávejte jeden po druhém žloutky a zašlehávejte je ke směsi. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ji k čokoládové směsi. Nakonec ušlehejte dotuha bílky a rovněž je vmíchejte ke směsi. Rozdělte ji na dvě půlky a jednu obarvěte narůžovo. Pak obě barevné čokoládové pěny na střídačku navrstvěte do 6 skleniček o objemu zhruba 125 ml. Dejte na 3–4 hodiny chladit. Podávejte ozdobené šlehačkou.
Tip - Čokoládová pěna je velmi sytá, jedna sklenička je pro dvě osoby.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty