×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Pěkně ostrý bůček

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pěkně ostrý bůček

Co budete potřebovat

1,8 kg bůčku
2 lžíce soli
½ lžičky kmínu
½ lžičky koriandrových semínek
½ lžičky fenyklových semínek
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce olivového oleje
2 svazky rozmarýnu
2 hlavy česneku
2 citrony

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
Tip - Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pěkně ostrý bůček

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1,8 kg bůčku
2 lžíce soli
½ lžičky kmínu
½ lžičky koriandrových semínek
½ lžičky fenyklových semínek
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce olivového oleje
2 svazky rozmarýnu
2 hlavy česneku
2 citrony

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
Tip - Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty