
Pěkně ostrý bůček
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
Tip - Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.
Pomohl vám recept?
8hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod