×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pěkně ostrý bůček

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Pěkně ostrý bůček

Co budete potřebovat

1,8 kg bůčku
2 lžíce soli
½ lžičky kmínu
½ lžičky koriandrových semínek
½ lžičky fenyklových semínek
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce olivového oleje
2 svazky rozmarýnu
2 hlavy česneku
2 citrony

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
Tip - Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pěkně ostrý bůček

Hlavní chod Snadné Česká Rozmarýn , Tymián , Chilli paprička Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1,8 kg bůčku
2 lžíce soli
½ lžičky kmínu
½ lžičky koriandrových semínek
½ lžičky fenyklových semínek
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce olivového oleje
2 svazky rozmarýnu
2 hlavy česneku
2 citrony

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
Tip - Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty