×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený zajíc po myslivecku

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Pečený zajíc po myslivecku

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané zbytkem petrželky, nejlépe s bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

900 g zaječích stehen
2 lžíce hladké mouky, smíchané se solí a pepřem
3 lžíce olivového oleje
2 cibule, nasekané nadrobno
3 stroužky česneku, rozmělněné
velký svazek petrželky, nasekané
300 ml bílého vína
2 x 400g plechovka rajčat
asi 20 větších zelených oliv
1 lžíce cukru k dochucení
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Máte-li nějakého známého myslivce, určitě ho poproste o zajíce. Pak si můžete připravit lahodnou pochoutku pečený zajíc po myslivecku. Třeba vám k tomu přihodí ještě nějaký myslivecký tip.

1) Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.

2) Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.

3) Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.

4) Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.

5) Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.

6) Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.

7) Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.

8) Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.

9) Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.

10) Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.

11) Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený zajíc po myslivecku

Hlavní chod Náročné Italská Pečení Petržel kadeřavá , Rajče
Průměrné hodnocení 3 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané zbytkem petrželky, nejlépe s bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

900 g zaječích stehen
2 lžíce hladké mouky, smíchané se solí a pepřem
3 lžíce olivového oleje
2 cibule, nasekané nadrobno
3 stroužky česneku, rozmělněné
velký svazek petrželky, nasekané
300 ml bílého vína
2 x 400g plechovka rajčat
asi 20 větších zelených oliv
1 lžíce cukru k dochucení
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Máte-li nějakého známého myslivce, určitě ho poproste o zajíce. Pak si můžete připravit lahodnou pochoutku pečený zajíc po myslivecku. Třeba vám k tomu přihodí ještě nějaký myslivecký tip.

1) Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.

2) Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.

3) Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.

4) Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.

5) Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.

6) Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.

7) Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.

8) Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.

9) Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.

10) Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.

11) Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019