×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Co budete potřebovat

1 kg hovězí plece
sůl
2 lžičky kmínu
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
2 velké cibule, nakrájené na kostičky
Na špenát:
1 lžíce sádla nebo másla
1 cibule
500 g mraženého špenátu
sůl, pepř
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce smetany
Na knedlíky:
1 kg brambor, uvařených ve slupce a zcela vychladlých
300 g hrubé mouky nebo krupice
100 g škrobu
3 vejce
sůl

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, okmínujte, promíchejte s česnekem a cibulí. Dejte do pekáčku a při 160 °C pečte doměkka, asi hodinu a půl.
2. Mezitím udělejte špenát a knedlíky. Na špenát na sádle zpěňte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte mražený špenát a nechte ho rozmrazit. Ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte vejce, provařte a nakonec do špenátu vmíchejte lžíci smetany, aby zůstal zelený.
3. Vrhněte se na knedlíky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Přidejte k nim mouku, škrob, vejce, sůl a vymíchejte měkčí těsto. Z něj vytvořte čtyři knedlíky. Vařte je ve vroucí osolené vodě dvacet až pětadvacet minut. Podávejte vše společně: kousky masa, špenát a knedlíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1 kg hovězí plece
sůl
2 lžičky kmínu
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
2 velké cibule, nakrájené na kostičky
Na špenát:
1 lžíce sádla nebo másla
1 cibule
500 g mraženého špenátu
sůl, pepř
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce smetany
Na knedlíky:
1 kg brambor, uvařených ve slupce a zcela vychladlých
300 g hrubé mouky nebo krupice
100 g škrobu
3 vejce
sůl

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, okmínujte, promíchejte s česnekem a cibulí. Dejte do pekáčku a při 160 °C pečte doměkka, asi hodinu a půl.
2. Mezitím udělejte špenát a knedlíky. Na špenát na sádle zpěňte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte mražený špenát a nechte ho rozmrazit. Ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte vejce, provařte a nakonec do špenátu vmíchejte lžíci smetany, aby zůstal zelený.
3. Vrhněte se na knedlíky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Přidejte k nim mouku, škrob, vejce, sůl a vymíchejte měkčí těsto. Z něj vytvořte čtyři knedlíky. Vařte je ve vroucí osolené vodě dvacet až pětadvacet minut. Podávejte vše společně: kousky masa, špenát a knedlíky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty