×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Co budete potřebovat

1 kg hovězí plece
sůl
2 lžičky kmínu
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
2 velké cibule, nakrájené na kostičky
Na špenát:
1 lžíce sádla nebo másla
1 cibule
500 g mraženého špenátu
sůl, pepř
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce smetany
Na knedlíky:
1 kg brambor, uvařených ve slupce a zcela vychladlých
300 g hrubé mouky nebo krupice
100 g škrobu
3 vejce
sůl

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, okmínujte, promíchejte s česnekem a cibulí. Dejte do pekáčku a při 160 °C pečte doměkka, asi hodinu a půl.
2. Mezitím udělejte špenát a knedlíky. Na špenát na sádle zpěňte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte mražený špenát a nechte ho rozmrazit. Ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte vejce, provařte a nakonec do špenátu vmíchejte lžíci smetany, aby zůstal zelený.
3. Vrhněte se na knedlíky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Přidejte k nim mouku, škrob, vejce, sůl a vymíchejte měkčí těsto. Z něj vytvořte čtyři knedlíky. Vařte je ve vroucí osolené vodě dvacet až pětadvacet minut. Podávejte vše společně: kousky masa, špenát a knedlíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 kg hovězí plece
sůl
2 lžičky kmínu
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
2 velké cibule, nakrájené na kostičky
Na špenát:
1 lžíce sádla nebo másla
1 cibule
500 g mraženého špenátu
sůl, pepř
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce smetany
Na knedlíky:
1 kg brambor, uvařených ve slupce a zcela vychladlých
300 g hrubé mouky nebo krupice
100 g škrobu
3 vejce
sůl

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, okmínujte, promíchejte s česnekem a cibulí. Dejte do pekáčku a při 160 °C pečte doměkka, asi hodinu a půl.
2. Mezitím udělejte špenát a knedlíky. Na špenát na sádle zpěňte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte mražený špenát a nechte ho rozmrazit. Ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte vejce, provařte a nakonec do špenátu vmíchejte lžíci smetany, aby zůstal zelený.
3. Vrhněte se na knedlíky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Přidejte k nim mouku, škrob, vejce, sůl a vymíchejte měkčí těsto. Z něj vytvořte čtyři knedlíky. Vařte je ve vroucí osolené vodě dvacet až pětadvacet minut. Podávejte vše společně: kousky masa, špenát a knedlíky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty