Další recepty a články
Pečený pstruh s grilovanou zeleninou a dipem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Očištěné, vykuchané a šupin zbavené ryby osolte zevnitř a zvenku. Do každé vložte 2 snítky tymiánu.
Česnek prolisujte, smíchejte se 4 lžícemi oleje a šťávou z citronu. Tím potřete ryby. Dejte do pekáčku vytřeného olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Cukety a lilek nakrájejte na plátky. Osolte, nechte 10 minut odpočinout, pak vysušte ubrouskem od přebytečné vody. Cuketu, lilek a cherry rajčátka promíchejte se lžící oleje a položte na rozpálený gril. Ze všech stran grilujte 5 minut.
Jogurt smíchejte s majonézou, čerstvým tymiánem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte se pstruhem a grilovanou zeleninou.
Tip: Majonézu můžete úplně vynechat a dresink připravit jen z jogurtu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečený pstruh s grilovanou zeleninou a dipem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Očištěné, vykuchané a šupin zbavené ryby osolte zevnitř a zvenku. Do každé vložte 2 snítky tymiánu.
Česnek prolisujte, smíchejte se 4 lžícemi oleje a šťávou z citronu. Tím potřete ryby. Dejte do pekáčku vytřeného olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Cukety a lilek nakrájejte na plátky. Osolte, nechte 10 minut odpočinout, pak vysušte ubrouskem od přebytečné vody. Cuketu, lilek a cherry rajčátka promíchejte se lžící oleje a položte na rozpálený gril. Ze všech stran grilujte 5 minut.
Jogurt smíchejte s majonézou, čerstvým tymiánem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte se pstruhem a grilovanou zeleninou.
Tip: Majonézu můžete úplně vynechat a dresink připravit jen z jogurtu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio