
Pečený pstruh s bylinkami na ohni

Velmi snadné
31-45 minut
1/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Pstruh celý 4 ks
- Koření ryby 4 člž
- Sůl
- Petržel hladkolistá 8 snít.
- Pepř
- Citron BIO 2 ks
- Olej olivový 30 ml
- Provázek
- Brambory rané 400 g
- Olej slunečnicový 15 ml
- Pstruh celý 4 ks
- Koření ryby 4 člž
- Sůl
- Petržel hladkolistá 8 snít.
- Pepř
- Citron BIO 2 ks
- Olej olivový 30 ml
- Provázek
- Brambory rané 400 g
- Olej slunečnicový 15 ml
Příprava
- 1Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.
- 2Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.
- 3Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.
- 4Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.
- 5Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.
- 6Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.
- 1Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.
- 2Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.
- 3Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.
- 4Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.
- 5Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.
- 6Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.