Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečený pstruh s bylinkami na ohni

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Pečený pstruh s bylinkami na ohni

Co budete potřebovat

4 pstruzi z Rybího trhu Albert
4 lžičky koření na ryby
sůl, pepř
8 snítek čerstvé hladkolisté petržele
30 ml olivového oleje
2 bio citrony
1 pečicí provázek
400 g raných brambor
15 ml slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.

2. Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.

3. Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.

4. Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.

5. Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.

6. Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený pstruh s bylinkami na ohni

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Grilování Bezlepkové Bez laktózy Magazín 6/2021
(0)

Co budete potřebovat

4 pstruzi z Rybího trhu Albert
4 lžičky koření na ryby
sůl, pepř
8 snítek čerstvé hladkolisté petržele
30 ml olivového oleje
2 bio citrony
1 pečicí provázek
400 g raných brambor
15 ml slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.

2. Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.

3. Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.

4. Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.

5. Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.

6. Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty