Pečený losos v listovém těstě se salátem
Ingredience
900 g | listového těsta |
6 | filetů (150g) z lososa |
sůl + hrubá mořská sůl na posypání | |
2 | žloutky - našlehané vidličkou |
100 g | polníčku |
2 | okurky - nakrájené na dlouhé plátky |
12 | ředkviček - nakrájených na kolečka |
Na dresink | |
---|---|
2 | lžíce nasekaného kopru |
2 | lžíce nasekané pažitky |
80 ml | červeného vinného octa |
1 | lžíce krupicového cukru |
160 ml | olivového oleje |
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř |
Postup přípravy
1) Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.
2) Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.
3) Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.
4) Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.
5) Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.
6) Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY