Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený losos v listovém těstě se salátem
Albert logoAlbert logo
  • Pečený losos v listovém těstě se salátem
Pečený losos v listovém těstě se salátem

Pečený losos v listovém těstě se salátem

Snadné
31-45 minut
4/5
Středomořská
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Listové těsto 900 g
  • Losos filet 6 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Polníček 100 g
  • Salátová okurka 2 ks
  • Ředkvičky 12 ks
  • Kopr 2 plž
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Vinný červený ocet 80 ml
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Olej olivový 160 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Listové těsto 900 g
  • Losos filet 6 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Polníček 100 g
  • Salátová okurka 2 ks
  • Ředkvičky 12 ks
  • Kopr 2 plž
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Vinný červený ocet 80 ml
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Olej olivový 160 ml
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.
2
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.
3
Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.
4
Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.
5
Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.
6
Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.
1
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.
2
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.
3
Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.
4
Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.
5
Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.
6
Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.