×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený losos v listovém těstě se salátem

Další recepty a články

Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se...
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem

Pečený losos v listovém těstě se salátem

TIP DO KUCHYNĚ

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

900 g listového těsta
6 filetů (150g) z lososa
sůl + hrubá mořská sůl na posypání
2 žloutky - našlehané vidličkou
100 g polníčku
2 okurky - nakrájené na dlouhé plátky
12 ředkviček - nakrájených na kolečka
Na dresink
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
160 ml olivového oleje
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.

2) Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.

3) Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.

4) Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.

5) Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.

6) Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený losos v listovém těstě se salátem

Hlavní chod Snadné Středomořská Něco lehkého Pečení Vařte sezónně , Ryby Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (9)

TIP DO KUCHYNĚ

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

900 g listového těsta
6 filetů (150g) z lososa
sůl + hrubá mořská sůl na posypání
2 žloutky - našlehané vidličkou
100 g polníčku
2 okurky - nakrájené na dlouhé plátky
12 ředkviček - nakrájených na kolečka
Na dresink
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
160 ml olivového oleje
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.

2) Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.

3) Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.

4) Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.

5) Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.

6) Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat