×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený losos v listovém těstě se salátem

Další recepty a články

Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se...
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem

Pečený losos v listovém těstě se salátem

TIP DO KUCHYNĚ

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

900 g listového těsta
6 filetů (150g) z lososa
sůl + hrubá mořská sůl na posypání
2 žloutky - našlehané vidličkou
100 g polníčku
2 okurky - nakrájené na dlouhé plátky
12 ředkviček - nakrájených na kolečka
Na dresink
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
160 ml olivového oleje
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.

2) Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.

3) Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.

4) Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.

5) Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.

6) Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený losos v listovém těstě se salátem

Hlavní chod Snadné Středomořská Něco lehkého Pečení Vařte sezónně , Ryby , Pažitka Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (10)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

TIP DO KUCHYNĚ

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

900 g listového těsta
6 filetů (150g) z lososa
sůl + hrubá mořská sůl na posypání
2 žloutky - našlehané vidličkou
100 g polníčku
2 okurky - nakrájené na dlouhé plátky
12 ředkviček - nakrájených na kolečka
Na dresink
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
160 ml olivového oleje
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.

2) Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.

3) Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.

4) Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.

5) Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.

6) Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.

Další recepty a články

Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Zdeněk Pohlreich: Co v dubnu...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Domácí bramborové noky se...
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem
Lučinový košíček se špenátem

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019